Zvizdić ismijava Dodikov SNSD - Možda me zamijeni Bevanda

Zvizdić ismijava Dodikov SNSD - Možda me zamijeni Bevanda

Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda. .

Zvizdić je ovo rekao reagujući na tvrdnje SNSD-a da SDS i SDA spremaju zavjeru i da će Zvizića na čelu Savjeta ministara BiH zamijeniti Mirko Šarović, koji je jedan od zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

"A zašto me neće zamijeniti ministar Bevanda? I on je zamjenik predsjedavajućeg. Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda, a možda ću ostati predsjedavajući jer to zakon ne brani. Sve dok zakon to dozvoljava ja ću se ponašati u skladu sa zakonom. Biću predsjedavajući Savjeta ministara dok BiH ne pošalje AMP i dok se ne izabere novi mandatar", kazao je Zvizdić., gostujući u programu televizije N1.

On je rekao da se vlast u BiH može formirati vrlo brzo, za 10-15 dana, a za to je potrebna jedna, jednostavna stvar - ona se zove vladavina prava i zakona. 

"Imamo one koji ne žele da provode usvojene zakone, a istovremeno druge optužuju za blokiranje uspostavljanja vlasti. Imamo pripremljen prvi Godišnji nacionalni plan koji treba poslati u Brisel i istovremeno imenovati mandatara za Savjet ministara i sav proces završiti za nekoliko sedmica", rekao je Zvizdić.

 

Izvor: BN TV