12 svjedoka u odbranu optuženog za pokušaj ubistva novinara

12 svjedoka u odbranu optuženog za pokušaj ubistva  novinara

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo danas je završilo izvođenje dokaza protiv Nedeljka Dukića iz Skender Vakufa, optuženog za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Кovačevića. Na današnjem ročištu u Okružnom sudu Banja Luka, Dukićev branilac je najavio saslušanje 12 svjedoka u njegovu odbranu.

Advokat Nebojša Pantić je kazao da će tražiti i da se sporna palica s kojm je počinjeno krivično djelo pokaže sudijama, uz ocjenu da je "konačno vrijeme da se vidi sredstvo počinjenja krivičnog djela", ali i dukserica koji je navodno Dukićeva i u kojem je bio u vrijeme počinjena djela.

Dukića optužnica tereti da je 26. augusta 2018. godine pokušao da ubije Кovačevića zajedno sa Markom Čolićem koji je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora. Nedugo nakon napada na Kovačevića, za Dukićem je bila raspisana međunarodna potjernica, i on se nakon skoro godinu i po dana bjekstva, sredinom novembra prošle godine predao istražnim organima u Banjoj Luci.

Kovačević je napadnut ispred svoje zgrade u naselju Mejdan u Banjoj Luci kada je pretučen metalnim teleskopskim palicama i teško povrijeđen.

Izvor: faktor.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks