ABA liga se igra, ali sporovi nisu riješeni


ABA liga se igra, ali sporovi nisu riješeni

Čeka se samo da rukovodstvo ABA lige u saopštenju potvrdi informacije, ali u suštini je odlučeno: Jadranska liga počeće narednog vikenda prema planu. Bar bi tako trebalo da bude s obzirom da je na današnjoj Skupštini – kojoj nisu prisustvovali predstavnici Crvene zvezde, FMP-a i Cibone – dogovoreno samo da se riješe najhitnija pitanja kako bi košarka mogla da se igra, ali ne i ona oko kojih se klubovi najviše spore. Prvenstveno Crvena zvezda i Partizan naravno.

Šta je onda odlučeno? Da se na novoj sjednici u subotu ujutru usvoje interni akti – pravilnik takmičenja i tome slično – te da se već izabranim, ali ne u Skuptšini potvrđenim, direktoru Dubravku Kmetoviću i sportskom direktoru Miliji Vojinoviću daju ovlašćenja da vode ligu. Trebalo bi da bude izabran i novi disciplinski sudija, odnosno da se potvrdi mandat dosadašnjem Saši Pavličiću Bekiću.

S tim odlukama liga bi mogla da se igra, ali to ne znači da su svi sporovi riješeni. Oni su samo odloženi do neke naredne sjednice.

Prvi i osnovni problem je registracija FMP-a kao vlasnika ABA lige, jer Partizan ne želi da dozvoli da regionalnim takmičenjem predsjedava predstavnik Pantera Zoran Tošković, inače tast Filipa Čovića, sina prvog čovjeka Crvene zvezde Nebojše Čovića. Nema problem sa tim da FMP počne da igra, ali ne dozvoljava da Tošković predsjedava ABA ligom.

Drugo, “crno-bijeli” insistiraju da se u dokumente ubaci član po kome je za sve sporove u ABA ligi nadležan Sud za arbitražu u sportu u Lozani (CAS). Zvezda navodno ne želi da mijenja već usvojenu odluku da je za sporove nadležan Trgovinski sud u Zagrebu.

I tu je čvor koji za sada niko ne uspijeva da otpetlja. Ali bar bi trebalo da počne da se igra.

Izvor: mozzartsport.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks