Agilera objavila singl, uskoro i album u saradnji sa Kanjeom (Video)


Agilera objavila singl, uskoro i album u saradnji sa Kanjeom (Video)

Pop pjevačica raskošnog glasa Kristina Agilera, objavila je prvi singl sa albuma “Liberation”. Riječ je o “Accelerate”, pjesmi u kojoj gostuju Ty Dolla i 2chainz. Koautor je kontroverzni reper Kanje Vest koji je kao tekstopisac i kompozitor učestvovao i u drugim pjesmama Xtininog novog albuma.

Krsitina je više puta prethodnih godina najavljivala album, ali od obećanja nije odmicala. Posljednji album “Loutus”, objavila je 2012. godine, ali mimo hita “Your body”, pjevačica nije postigla značajniji uspjeh. Slično se dogodilo i sa albumom “Bionic” koji je izašao 2010.

Vlasnica jednog od najboljih vokala današnjice u međuvremenu je postala majka po drugi put, a u žiži javnosti ostala je kroz učešće u muzičkom takmičenju The Voice gdje je bila sudija i mentor.

Od 2012. snimila je nekoliko singlova, od kojih je najzapaženiji “Moves like Jagger”, koji je uradila sa kolegom iz The Voice-a, Adamom Levinom.

Glumila je i u filmu “Burleska” sa Šer, snimala reklame, pjevala za animirani film “Emoji” i s vremena na vrijeme nastupala širom svijeta.

Xtina novu etapu u karijeri zvanično započinje u 15. juna kada će “Liberation” ugledati svjetlost dana.

Rege pjevačice Šansea i Keida i pop pjevačica Demi Lovato, neka su od imena sa kojima je Agilera sarađivala stvarajući “Liberation”.

VIDEO:


Izvor: CDM