Ajfon optužena za međunarodnu prostituciju

Ajfon optužena za međunarodnu prostituciju

Protiv Tijane Maksimović (28), poznatije kao Tijana Ajfon, podignuta je optužnica zbog sumnje da je vrbovala i navodila dvije osobe za pružanje seskualnih usluga u maju ove godine u Bijeljini.

Maksimovićeva se tereti da je krajem maja ove godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u BiH, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo “Međunarodno navođenje na prostituciju” – pojasnili su u Tužilaštvu BiH.

Izvor:srpskainfo