Amel Tuka iz Tokija: Jako sam ponosan jer sam svoju BiH uveo u finale Olimpijskih igara


Amel Tuka iz Tokija: Jako sam ponosan jer sam svoju BiH uveo u finale Olimpijskih igara

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka plasirao se u finale Olimpijskih igara u Tokiju. Naš atletičar je danas fantastično istrčao u polufinalu na 800 metara i zauzeo drugu poziciju s vremenom 1:44.53 koje ga je odvela u veliko finale.

Presretan je i ponosan nakon učinjenog, a još uvijek se nisu slegle emocije, kojih je kod Amela jako puno.

Neopisiv osjećaj sreće

- Jao šta reći poslije ova dva dana nervoze, pritiska, isčekivanja. Zaista jako, jako teško naći riječi da opišem svoje trenutno stanje. Čekat ćemo malo da se ovo malo slegne, pa ćemo detaljnije pričati o tome. Ovu priliku koristim da se od srca zahvalim svima na ovoj velikoj podršci, zaista sam sretan i ponosan jer sam svoju zemlju uveo u finale Olimpijskih igara. Poseban i neopisiv osjećaj sreće i zadovoljstva, ne znam, stvarno, teško je u ovom trenutku i govoriti o svemu ovome.

Znači mu podrška

Zahvalan je i na velikoj podršci koja dolazi iz njegove Bosne i Hercegovine.

- Hvala svima na velikoj podršci, radujte se i veselite. Zaista, ulazak u finale poklanjam svim svojim Bosancima i Hercegovcima, ljubiteljima sporta. Želim da podijelim svaki trenutak svoje sreće sa svima, a evo što se tiče same trke znao sam da su moju grupu nazvali „grupom smrti“, zaista je tu bilo jakih imena i veoma, veoma dobrih takmičara, jako brzih ljudi... - rekao je Tuka, te nastavio:

- Znao sam, pripremio sam se na to, tako da sam, kao što ste mogli vidjeti, išao sam na sve ili ništa, nisam prepuštao ništa slučaju, nisam kalkulisao. Želio sam da se nađem među prva dva, da prođem direktno u to historijsko vrijeme. Hvala još jednom svima od srca.

Foto naslovna: Arhiv
Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter