Amerikanci na klađenje za izbore potrošili 400 miliona dolara

Amerikanci na klađenje za izbore potrošili 400 miliona dolara

Na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD oboren je novi rekord u sumi novca koju su Amerikanci utrošili na klađenje, te se očekuje da će u tu svrhu do danas, 3. novembra, biti dostignuta cifra od 400 miliona dolara. Dok je u prethodnoj kampanji iz 2016. godine u političkom nadmetanju između Donalda Trampa i Hilari Klinton izdvojeno 258 miliona dolara na kladioničarskoj berzi Befter, navodi Demostat, u ovoj kampanji je do ponedjeljak, 26. oktobra u istu svrhu izdvojeno 215 miliona dolara.

Zato i ne iznenađuje, navodi se u Demostatovoj analizi i američih kladionica pred današnje izbore, to što je portparol Beftera Sem Rosbotom izjavio da su izbori za predsjednika SAD 2020. na dobrom putu da postanu najveći kladioničarski događaj svih vremena.

U kladionicama Befter i Pedipauer kvota na pobedu aktuelnog predsjednika Trampa iznosila je 15:8, odnosno 34,8 odsto su šanse za reizbor, što bi značilo da ukoliko se kladite na 100 dolara na Trampovu pobjedu, u slučaju njegovog rezibora dobićete 287,5 dolara.

S druge strane,prenosi “Demostat” kladionica Vilijam Hil daje 65,2 odsto šanse za pobjedu demokratskom kandidatu Džozefu Bajdenu, te ako uložite u njegovu pobjedu 100 dolara, u slučaju da on postane novi predsjednik SAD dobićete 153 dolara.

Poznavaoci prilika navode da je posljednjeg vikenda prije glasanje znatno povećan broj Amerikanaca koji su se kladili na pobjedu Trampa.

Kada je riječ o klađenju u kolebljivim državama poput Arizone i Floride, kvote na pobjede Trampa u prvoj su 11:8, odnosno 42 odsto, dok su za Bajdena 8:11, odnosno 58 odsto. U Floridi kvota za reizbor Trampa iznosi 53 odsto, dok je 47 odsto za pobjedu Bajdena.

Slična je slika i u Džoržiji gdje je kvota za Trampovu pobjedu 58 odsto, a na Bajdenovu 42 odsto.

Inače, na današnjim izborima za predsjednika SAD predviđa se rekordna izlaznost birača odnosno oko 150 miliona, što bi bilo najviše od 1908. godine. 

Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks