Ana Volš, Srpkinja nestala u Americi, je unuka jednog od Titovih najbližih saradnika generala Nikole Ljubičića


Ana Volš, Srpkinja nestala u Americi, je unuka jednog od Titovih najbližih saradnika generala Nikole Ljubičića

Ana Volš (39), Srpkinja koja je za Novu godinu nestala u Americi, unuka je srpskog generala Nikole Ljubičića, svojevremeno jednog od najmoćnijih Srba i najbližih saradnika Josipa Broza Tita.

Nikola Ljubičić poreklom je iz užičkog sela Karan. Bio je učesnik Narodnooslobodilačke borbe, a nakon rata završio je Vojnu akademiju u Beogradu, dogurao do generala JNA i odlikovan je titulom narodnog heroja Jugoslavije.

Sredinom osamdesetih godina bio je višegodišnji savezni sekretar za narodnu odbranu i figura sa brojnim i dubokim vezama u vrhu JNA, KOS-a i Državne bezbednosti.

Od 1982. do 1984. godine bio je na funkciji predsednika Predsedništva Socijalističke Republike Srbije i prema mnogima imao je ključnu ulogu u uzdizanju Slobodana Miloševića. Umro je 2005. godine i sahranjen je uz vojne počasti u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Iste godine njegova unuka Ana Ljubičić napustila je Beograd gde je završila Petu gimnaziju i otišla u Sjedinjene Američke Države. Tamo se kasnije udala za Brajana Volša sa kojim je dobila troje dece. Krajem prošle godine boravila je u Beogradu, a na svom Instagram profilu prisećala se svog rodnog grada.

Boraveći jednom prilikom u luksuznom hotelu u Americi napisala je kako joj to vraća uspomene na odrastanje u Beogradu u Srbiji 90-ih, kada je gledala filmove "Sam u kući" i mnoge druge sa scenama iz glamuroznih hotela sa pet zvezdica. Dodala je i da je ceo život zamišljala da radi u hotelu kao što je čuveni "Ritz-Carlton".

- Moj san se ostvario sa prvim poslom u SAD 2005. godine u jednom hotelu u Virdžiniji gde sam radila zajedno s nekim od najtalentovanijih i najstrastvenijih profesionalaca u ugostiteljstvu.

Mnogi aspekti pozicija koje sam obavljala u početku nisu uključivali nikakve glamurozne zadatke (pospremanje kreveta, čišćenje toaleta, poliranje čaša, postavljanje stolova, posluživanje hleba itd.), a često su rezultirali sa do 16 sati rada dnevno.

Sada (oko 15 godina kasnije) uživam u prednostima radne etike, discipline, izdržljivosti i negujem uspomene na putovanje različito od bilo kojeg drugog. Zahvalna sam na prilici da primenim ono što sam naučila u različitim industrijama i da takođe mogu da iskusim izvrsnost usluge na drugoj strani kao gost kad putujem - napisala je Ana tada na svom profilu.

Ana je dočekala Novu godinu s mužem i decom u njihovom domu u gradiću Kohaset u američkoj državi Masačusets. Radila je u firmi koja se bavi nekretninama i oko četiri sata ujutru 1. januara izašla je iz kuće jer je trebalo hitno da otputuje poslom u Vašington.

Od tada je niko nije čuo ni video. Njen telefon od tada je ugašen, a jedini trag koji ima policija je da se na let nije ukrcala.

Suprug nestale Ane Volš, podsetimo, uhapšen je juče u njihovoj kući nakon tri dana potrage zbog ometanja istrage.

- Volš je optužen da je doveo u zabludu policijsku istragu o nestanku njegove supruge. Policija ima razlog da veruje da je Brajan Volš počinio krivično delo obmanjivanja policijskih istražitelja - rekao je okružni tužilac Norfolka Majkl Morisi, a prenosi Boston 25.

Foto naslovna: Instagram/anawalshe/Arhiva Novosti
Izvor: Alo

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter