Austrija - Bečom odjekuje - Pravda za Davida, Pravda za Dženana - Davor poručio Dodiku -Milorade nećeš se izvući-

Austrija - Bečom odjekuje - Pravda za Davida, Pravda za Dženana - Davor poručio Dodiku -Milorade nećeš se izvući-

U Beču, glavnom gradu Austrije, tačno u 18 sati počeo je mirni protesti “Pravda za Davida i Dženana”, koji organizira porodica ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Mirnim protestima prisustvuje i porodica ubijenog mladića Dženana Memića, otac Muriz i sestra Arijana te članovi porodice  Dragičević, koji žive u Beču, kao i advokat obje porodice Ifet Feraget.

Protestima se odazvao veliki broj građana,  a Bečom odjekuje:

"Pravda za Davida, pravda za Dženana...".

U jednom trenutku, na samom početku okupljanja, Davor je rekao:  

"Milorad Dodik je ubica moj djeteta. Milorade, nećeš se izvući".

Građani na grobu Davida Dragičevića u Wiener Neustadt-u

Građani, koji su danas krenuli na veliki skup podrške Pravda za Davida i Dženana koji će se održati u Beču, stali su u Wiener Neustadt-u na grobu Davida Dragičevića.

" Velika tuga ali za nijansu umanjena zbog onoga što slijedi. Davor je protjeran iz Srpske, ali u Austriji može slobodno organizovati skup podrške u potrazi za istinom i pravdom" napisao je na svom FB profilu aktivista Stefan Blagić.

Podsjetimo, Davidovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Okupljanja u centru Banjaluke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a manji broj građana svako veče pali svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve.

Za danas je u Beču najavljen veliki skup a pored Davora i Suzane, u Beč stižu i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića te advokat porodica Memić i Dragičević Ifet Feraget.

Davor Dragičević objavio je zajedničku fotografiju uz poruku "BEČ JE SPREMAN PRAVDA ZA DAVIDA,PRAVDA ZA DŽENANA"

U znak podrške, danas su pojedini članovi grupe Pravda za Davida trčali Banjalučki polumaraton, noseći majice " I JA SAM DAVID"


Izvor: Radiosarajevo.ba/Buka