Automobil smrti: -Probudio sam se, a oko mene su svi bili mrtvi-! Evo šta ga je spasilo!

Automobil smrti: -Probudio sam se, a oko mene su svi bili mrtvi-! Evo šta ga je spasilo!

Dragan Vučićević ispričao je da je spavao na mestu suvozača kad ga je probudila vriska saputnika, a onda je „škoda“ poletela kao avion.

Stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su u noći između srede i četvrtka na auto-putu u Hrvatskoj nastradali Kruševljani Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) iz Beograda, preživeo je samo Dragan Vučićević (28) iz Batajnice, koji je sletanje „škode“ u kanal opisao kao let aviona.

Vozač zaspao

Vučićević, koji je juče izašao iz bolnice u Vinkovcima, prepričao je navodno hrvatskoj policiji trenutak u kom je četvoro saputnika, s kojima je krenuo za Sloveniju i koje je tada prvi put sreo, izgubilo živote.

Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Video sam da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao da dohvati karticu za auto-put. Ponovo sam zaspao, a probudio me je vrisak. Video sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača. Trgao se i naglo okrenuo volan najpre ulevo, a zatim udesno. Naleteo je na stub, koji je automobil podigao u vazduh, poleteli smo poput aviona - ispričao je policiji Vučićević.

Posle kratkog leta, „škoda“ je pala na travu, proletela kroz zaštitnu ogradu i udarila u kanal.

- Sledeće čega se sećam je prazan auto na kom su sva vrata otvorena - opisao je jezive slike koje je video kad se posle kratkog gubitka svesti povratio.

Tražio posao

Kako je Kurir pisao, preživeli Dragan jedini je u automobilu imao vezan sigurnosni pojas. Ostali putnici od siline udara ispali su iz automobila, a kazaljka za merenje brzine ostala je zakucana na 140 kilometara na sat.

Vučićević je ispričao da se u „škodi“ našao slučajno, jer je krenuo u Sloveniju da pronađe posao.

Tražio je prevoz do Slovenije i preko sajta Bla bla kar pronašao je jeftiniju vožnju. U sredu pola sata pre ponoći ušao je u „škodu“ za čijim je volanom bio nastradali Vladica Rašić i odmah seo na mesto suvozača. Kako je ispričao, noć pred put je radio, umoran je seo i zaspao. Probudio se tek na graničnom prelazu, na izlazu iz Srbije - ispričali su izvori iz istrage i dodali da je Dragan po zanimanju pekar i da je u Sloveniju krenuo kako bi se zaposlio.

Posle nesreće, Dragan je sam izašao iz auta, oko kog su ležali mrtvi saputnici.

Neutešna majka: -Nema više mog Nidže-

Svetlana Rašić, kojoj su u stravičnoj nesreći nastradali suprug Vladica i 14-godišnji sin Nikola, ispričala je kroz suze i jecaje da je sinčić insistirao da krene sa ocem na put.

I pre je putovao s njim, voleo je da ide sa Vladicom. Ostala mi je samo ćerkica. Nema više mog Nidže - jecala je neutešna Svetlana. Njen suprug je preko Bla bla kara oglasio vožnju do Slovenije, za koju je ostalo troje putnika platilo po 3.400 dinara. Na njegovom profilu na ovom sajtu piše da je bio profesionalni vozač, kao i da je grupa ljudi koje je spojio put u Ljubljanu trebalo da stigne u 3.50 ujutru.

 

Foto naslovna: Printscreen/Facebook
Izvor: kurir.rs