Bahate izjave autokrate pred političkim krajem, udaljenim od svakodnevnog života, kada ga i narod nervira (Video)


Bahate izjave autokrate pred političkim krajem, udaljenim od svakodnevnog života, kada ga i narod nervira (Video)

Narod prepoznaje bahatost, vrijeme je da SNSD ode - Vjerujem da će svi oni koji žele dobro Republici Srpskoj, koji žele jaku Srpsku, ekonomski stabilnu, da narod ovdje ostaje, rađa, gradi i stvara, podržati kandidate opozicije. A da bi smo to postigli, nakon izbora moramo stvarati pravnu državu, pobijediti i slomiti korumpirane političke elite koje su trenutno na vlasti, zatim se baviti svim suštinskim pitanjima koja zanimaju ljude, kao što su plate i penzije – rekla je potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić tokom posjete Brčkom. 

Ona je istakla da je jedno od tih suštinskih pitanja i oblast zdravstva. 

- Zdravstvo je sistemski uništeno od strane aktuelne vlasti. Dug zdravstvenog sistema Republike Srpske je trenutno preko milijardu KM. U pandemiju virusa korona smo ušli sa slomljenim zdravstvom, a sada je još gore nego što je bilo. A sjećamo se obećanja mandatara, sada premijera, koji je u svom ekspozeu rekao da mu je cilj zaustavljanje krvarenja zdravestvenog sistema, misleći na dugove, ali taj dug stalno raste. Mi planiramo da reformišemo zdravstveni sistem i učinimo ga boljim za građane Republike Srpske – poručila je Trivićeva. 

Govoreći o prognozama centralne banke vezano za inflaciju, Trivićeva je rekla da sama inflacija neće odraziti stvarnu percepciju i osjećaj kod ljudi. 

- Osjećaj ljudi je jači, rast cijena se čini još višim nego što će to odraziti sama stopa inflacije, zato što smo siromašno društvo u kojem narod najveći dio svog dohodka troši na osnovne namirnice, a upravo su one, uz energente, najviše poskupile. A onom koji narodu poručuje „Manje se vozajte“, rekla bih da malo izađe iz helikoptera, spusti se u narod, vidi kako žive, pa da onda možda da i neku smislenu izjavu – rekla je Trivićeva. 

Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak , koji je takođe posjetio Brčko, istakao je da je SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH po drugi put glasao protiv smanjenja cijene goriva. 

- I onda još kažu da narod puno vozi auta, a kada su usvajali akcize besramno su poručivali da treba da stegne kaiš. Možda se njihovi tajkuni pretjerano vozikaju i paradiraju u svojim Mercedesima i Audijima, ali običan čovjek već uveliko štedi i računa kako da izgura do kraja mjeseca. Ovakve bahate izjave podsjećaju na ponašanje svakog autokrate pred političkim krajem, kada je sve više udaljen od svakodnevnog života, kada ga čak i narod nervira, što je zadnja faza prije nego što ga isti taj narod otjera sa vlasti – rekao je Crnadak. 

 

Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter