Balkan u šoku! Iznenadno preminula jedna od najvećih rukometnih legendi ex Jugoslavije! (Video)


Balkan u šoku! Iznenadno preminula jedna od najvećih rukometnih legendi ex Jugoslavije! (Video)

Tužna vest uzdrmala je ovdašnji sport. Legendarni rukometaš Metaloplastike i reprezentativac Zlatko Portner iznenada je preminuo u 59. godini. On je umro u Švajcarskoj, objavio je portal Balkan-Handball.

Foto: novosti.rs

Član čuvene zlatne generacije jugoslovenskog rukometa iz osamdesetih godina prošlog veka počeo je karijeru u Hrtkovcima, da bi preko Crvenke 1982. godine stigao u Šabac.

Foto: pink.rs

Tu je u narednih sedam sezona ispisao najlepše stranice svetskog rukometa u generaciji "vanzemaljaca Metaloplastike" sa kojom je dva puta bio osvajač Kupa šampiona (1985. i 1986.).

Foto: metaloplastika.wordpress.com

Dalji profesionalni put vodio ga je u Barselonu, koja je sa njim u timu stigla do prvog pehara Kupa šampiona 1991. godine.

Foto: srpskainfo.com

Posle dve godine u Francuskoj (1992-1994), Portner je karijeru završio igrajući u švajcarskim klubovima sve do 2002. godine.

VIDEO:

 

Po završetku igračke karijere, rukometu je ostao veran kroz trenerski posao u više klubova Švajcarske.

VIDEO:

 

Kao član reprezentacije Jugoslavije, Portner je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 1986. godine u Švajcarskoj i bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a bio je deo tima koji je na Svetskom prvenstvu 1990. došao do četvrtog mesta.

Foto naslovna: K. Kamenov/RAS Srbija
Video: youtube.com
Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks