Banja Luka - Advokatu Sandiću uručen prekršajni nalog u policiji

Banja Luka - Advokatu Sandiću uručen prekršajni nalog u policiji

Banjalučki advokat Dario Sandić danas je u pratnji dvoje prijatelja i takođe advokata Jovane Kisin i Milana Maleševića došao u Policijsku upravu Banjaluka, odnosno Policijsku stanicu Centar.

Sandić se tako uredno odazvao na policijski poziv koji mu je uručen prošle sedmice zbog statusa na Fejsbuku u kojem je banjalučki advokat kritikovao bahato ponašanje vozača službenih vozila MUP RS i Vlade RS.

Međutim, preuzimanje prekršajne prijave u Policijskoj upravi Banjaluka bilo je i više nego zanimljivo, s obzirom da su društvo Sandiću pravili advokati koji su poznati po svojoj borbi za ljudska prava i slobode.

Policija: Znate li zašto ste pozvani?

Advokat Malešević: Mislili smo da vam trebaju registarske tablice vozača iz MUP RS i Vlade RS.

Policija: Komandir. Po službenoj dužnosti je pokrenut postupak zbog statusa Darija Sandića na Fejsbuku. (pokazuje screenshot poruke koju je objavio Sandić) 

Advokat Kisin: Da li po službenoj dužnosti gledate i druge profile na Fejsbuku? Recimo, statuse koje pišu policajci u posljednje vrijeme.

Nakon ovoga policajci kratko vrijeme nisu progovarali, a nakon toga je Sandiću uručen prekršajni nalog.

Konačnu riječ daće sudija za prekršaje u narednom periodu.

Iako Sandić nije imenom i prezimenom prozvao nikoga, iz policije su naveli da će vozači koje je u svom statusu prozvao banjalučki advokat doći na ročište u sudu!?

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks