Baš zbog jednog stana -pala- tarapana- Kraj saradnje Natalije Trivić i Nenada Stevandića (Foto)


Baš zbog jednog stana -pala- tarapana- Kraj saradnje Natalije Trivić i Nenada Stevandića (Foto)

Stevandić piše poruke a na kupovinu stana nije imao komentar! - Natalija Trivić nije više član Ujedinjene Srpske. To su objavili mediji. Trivićka je nekadašnji ministar prosvjete u Vladi Republike Srpske, direktor banjalučkog aerodroma, bivši TV prezenter i, prije svega, dugogodišnji član Ujedinjene Srpske. Mediji su ranije izvještavali o njenoj kupovini stana u centru Banjaluke.

Natalija Trivić je 2022. godine u centru Banjaluke kupila stan od 155 kvadrata vrijedan više od 221 000 evra. Kupac stana zvanično je bio suprug tadašnje ministarke, inače, bivši taksista. Investitor zgrade u kojoj se nalazi stan Trivićevih je firma Marković invest iz Laktaša.

Iz kabineta Natalije Trivić nikada nisu odgovorili na pitanja u vezi kupovine stana odnosno mogućnosti posjedovanja tolike količine novca za kupovinu stana.

Prema notarskom ugovoru, kupac se obavezao da će prvu ratu od 216.318 maraka (110.610,64 evra) platiti 15 dana od dana zaključenja ugovora koji je sklopljen 17. avgusta 2021. godine. Predrag Trivić je pred notarom izjavio da je porijeklo iznosa od 216.318 maraka iz pozajmice, pisao je 2022. godine inforadar.

Preostali iznos od ukupne cijene, prema istim izvorima, trebao je biti isplaćen do 20. septembra ove godine, a što je prema informacijama Inforadara i učinjeno. Porijeklo novca za drugu ratu Trivić je notaru objasnio navodeći da je iznos od 157.000 KM od prodaje druge nekretnine, a preostali iznos od 59.000 maraka “očekivani poklon od sina!”

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je, nakon odlaska Natalije Trivić, da oni članovi stranke koji nemaju političke izjave i ne učestvuju u javnom životu ne zaslužuju da imaju funkcije. To je samo po sebi sporno jer ni jedan funkcioner ili direktor ne bi trebalo da ima obavezu da politički nastupa i komentariše aktuelnu situaciju ali je to sasvim normalno u Republici Srpskoj pa je reakcije predsjednika te stranke i Narodne skupštine Republike Srpske očekivana.

Međutim, kada je objavljeno da je tadašnja ministrica i članica Ujedinjene Srpske sa porodicom kupila stan za nešto manje od pola miliona maraka Nenad Stevandić nije bio naročito raspoložen za izjave na tu temu.

Piše: Vladimir Kovačević
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter