Belgija - Poznati detalji zločina i identitet Bosanca koji je nožem ubio staricu

Belgija - Poznati detalji zločina i identitet Bosanca koji je nožem ubio staricu

Sudsko vijeće u belgijskom Antwerpenu u četvrtak je potvrdilo hapšenje Nebojše T. (57), državljanina BiH koji je u nedjelju ubio svoju bivšu susjedu Mariju Struyf (88).

Suprotno prvim izvještajima, zločin se nije desio na ulici nego u haustoru stambene zgrade u Raapstraatu na Stadswaagu, dijelu Antwerpena.

Nakon što je nožem napao 88-godišnju ženu, Nebojša T. je njeno tijelo bacio na ulicu, ispred zaprepaštenih prolaznika. Starica je prebačena u bolnicu, gdje je podlegla povredama, dok je napadač brzo uhvaćen.

Pred istražnim sudijom državljanin BiH je negirao da je imao namjeru ubiti Mariju. Nebojša i Maria bili su susjedi sve dok Bosanac nije deložiran prije mjesec dana.

U stari komšiluk je dolazio da pokupi poštu, a kada je stigao u nedjelju – tvrdi da ga je Maria vrijeđala i rekla mu da nije dobrodošao.  Nebojša T. se iznervirao i zadao joj kobni udarac nožem u predjelu vrata.

Državljanin BiH nije bio prisutan na sjednici Sudskoj vijeća, a njegov advokat Ben Crosiers rekao je da će Nebojša T. surađivati u istrazi. U međuvremenu je imenovan psihijatrijski stručnjak koji će istražiti zdravstveno stanje optuženog državljanina BiH.

Izvor: radiosarajevo.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks