Beranovac treća trka otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na krugu

Beranovac treća trka otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na krugu

Kvalifikacije najava uzbudljive završnice prvog polugodišta.

Kvalifikacioni treninzi na Beranovcu kod Kraljeva za treću trku Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na kružnim stazama u organizaciji Sportskog auto karting saveza Srbije, najava su više nego uzbudljivih trka po divizijama, koje će ujedno označiti kraj „prvog polugodišta“.

Pravo nastupa posle tehničkog i verifikacije ostvarilo je 62 takmičara koji su raspoređeni u četiri divizije. U idealnim vremenskim uslovima odrađena su po dva treninga u trajanju od po 15 minuta za svaku od pomenutih divizija. U prilog tvrdnji da će biti uzbudljivo govore vemena kako sa prvog tako i sa drugog treninga za startne pozicije. Konkretno kada su u pitanju klase Hibrid i mali N, po rečima upućenih, vremena su bolja nego kada su prošle godine išli na hemiju.

U diviziji 1 praktično bez iznenađenja, prvi startni red rezervisali su braća Milovanovići, Nemanja i Mirko. Iz drugog reda sa pozicije tri startovaće Aleksa Radojković, a tik iza njega Darko Božilović. U diviziji 2 klasa Hibrid, najbolje vreme ima Risto Vukov, zatim Časlav Tošić, a sa treće pozicije startovaće Petar Miloradović.

Najzanimljivije i najuzbudljivije biće u diviziji 3 koja je sačinjena od nekoliko klasa. Marko Vukašinović statruje sa pozicije jedan, Radomir Vukoslavljević sa „dvojke“, a Aleksandar Vidosavljević sa pozicije tri. Koliko su bili dobri na treningu govori podatak, da ih je delilo nekoliko desetih delova sekunde od rekorda staze u klasi.

Mali N, kao po običaju priča za sebe. Na prvom treningu bilo je malo taktiziranja od strane pojedinaca, ali to nije omelo mlađanog Mladena Simeunovića da na pomenutom ostvari peto vreme, što je bila inicijalna kapisla za sve da se istaknu tokom drugog treninga. Posle dva puta po 15 minuta, najbolje vreme ima Vukašin Stevanović, drugi je Nebojša Ložnjaković, a treći Dragan Karanović.

Start prve divizije zakazan je za nedelju u 12.30 časova, a svečano proglašenje i dodela nagrada biće u 16.30 časova.

 

Foto naslovna: SAKSS/Foto galerija sajta
Izvor: SAKSS/Infomedia Balkan