Bijela kuća juče objavila: Novak Đoković će ove godine moći igrati na US Openu


Bijela kuća juče objavila: Novak Đoković će ove godine moći igrati na US Openu

Novak Đoković smjet će ove godine igrati na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru sezone na kojem ga prošle godine nije bilo zbog pravila vezanih uz zaštitu od koronavirusa. 

Necijepljeni Đoković nije imao pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države zbog odluke da strani putnici i radnici u saveznim institucijama moraju biti cijepljeni protiv covida-19.

Bijela kuća jučer je objavila da 11. svibnja (maja) ukida mjeru zbog koje Đoković nije igrao niti na turnirima iz Masters 1000 serije u SAD-u. Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je u veljači (februaru) da se ukine obveza da većina stranih putnika u zračnom prometu bude cijepljena protiv covida-19, što je jedno od rijetkih preostalih ograničenja putovanja.

Bidenova administracija ukinula je u lipnju (junu) prošle godine obvezan negativan test na koronavirus za strane putnike u zračnom prometu, ali je zadržala mjeru Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o obvezi cijepljenja za većinu stranih putnika. Ministarstvo domovinske sigurnosti priopćilo je u ponedjeljak da se ta obveza ukida i za strane državljane koji ulaze u SAD kopnenim ili pomorskim putem.

Izvor: SEEbiz.eu/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter