Bijeljinac Amar M. oštetio firmu Dragana Bjelogrlića za 45.000 evra


Bijeljinac Amar M. oštetio firmu Dragana Bjelogrlića za 45.000 evra

Pripadnici MUP-a RS realizovali su akciju kodnog naziva "Plagijat" prilikom koje su pretresli stan A.M. u Bijeljini, koji je nezakonito skidao i prikazivao serije 'United Media Grupe' čime je pričinio štetu od oko 45.000 evra.

Kako "Nezavisne" saznaju oštećena je firma Dragana Bjelogrlića, poznatog glumca i režisera, koji je kontaktirao MUP RS, sa informacijom da neko iz Republike Srpske nedozvoljeno omogućuje gledanje određenih sadržaja putem interneta i tako krši autorska prava.

Kako nezvanično saznajemo uhapšen je Amar M.

"Po naredbi Suda BiH, pretresen je stan A.M. u Bijeljini i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom - veći broj računara, prenosnih računara, USB stik i drugo", naveli su iz MUP-a RS.

A.M. se sumnjiči da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava u periodu od decembra 2017. godine do danas na štetu 'United Media Grupe'.

Djelo je izvršio na način da je putem više internet stranica omogućio pristup sadržajima televizijskih serija "Ubice mog oca", "Konak kod Himlije", "Žigosani u reketu", "Na granici", "Kad susjedi polude", "Kud puklo da puklo", "Samo ti pričaj", "Ujka - novi horizonti", zaštićenih autorskim pravima.

To je učinio na način da je omogućio pristup računarima, smart telefonima, televizorima i odgovarajućim set top boks uređajima, čime je objavio, reemitovao i interaktivno učinio dostupnim javnosti više autorskih djela za koje nije imao potpisane ugovore, odnosno dozvolu vlasnika autorskih prava.

Akciju su realizovali Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza u vezi sa počinjenim krivičnim djelom nedozvoljeno korištenje autorskih prava.

Bjelogrlić je skoro gostovao u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", gdje je spominjao tri osobe iz Bijeljine koje nezakonito skidaju i prikazuju serije. Pogledajte na oko 60-tog minuta!

Izvor: nezavisne.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks