Bijeljinski ljekari prijete novinarima - Doći ćete u naše ruke

Bijeljinski ljekari prijete novinarima - Doći ćete u naše ruke

Nakon naših tekstova o dešavanjima u Bijeljini, oglasiše se i neki ljekari koji pogaziše ono najsvetije u medicini, Hipokratovu zakletvu i uputiše otvorenu prijetnju novinarima naše kuće, i to sve zbog istinitih činjenica koje se tiču najnovijeg žarišta virusa korona u Bijeljini.

Tako, izvjesni doktor Dragan Vanovac iz daleke Njemačke na fejsbuk profilu komentarisao je objavljene vijesti iz Bijeljine i uputio otvorenu prijetnju, pogazivši Hipokratovu zakletvu, a što su podržale neke njegove kolege doktori iz Bijeljine, što je BN TV zabilježila i što će uputiti doktorskoj komori, ali i ostalim nadležnim institucijama.

Prijetnja napisana na fejsbuk profilu doktora Vanovca glasi: - Da li se možda urednik ili novinar BN TV zapitao kome će se javiti ako doživi infarkt ili mu pukne nešto u stomaku?

Podršku napisanom statusu na fejsbuk profilu, koji je naknadno doktor Vanovac uklonio kada je vidio šta je uradio, pružio mu je i izvjesni doktor Janjčić, kao i još neke kolege doktori iz Bijeljine, koji takođe zaboraviše ono najsvetije u medicini, Hipokratovu zakletvu, koja ih obavezuje da, bez obzira na bilo kakve razlike, moraju pružiti zdravstvenu uslugu svakom pacijentu ukoliko se za to ukaže prilika.

Tako izvjesna doktorka Olja Divljan napisa uz odobravanje doktoru Vanovcu:  - Oni se možda uzdaju u otvorene granice, ali nekom su nekada i Dvorovi predaleko... 

Kao što je obaveza ljekara da liječe pacijente, tako je i naša, novinara, da ljude obavješavamo o onome što se dešava na istinit i profesionalan način, što smo učinili i u posljednjem slučaju kada je u pitanju epidemiološka slika našeg grada.

Potpuno je jasno da je neke zaboljela istina i činjenice koje smo iznijeli, da su upravo ljekari, koji treba da su primjer, svojim neodgovornim ponašanjem prouzrokovali da u Bijeljini bude novo najveće žarište virusa korona u Republici Srpskoj.

Podsjetimo da je nedavno u Bijeljni održana fudbalska utakmica između ekipa koje su činili zdravstveni radnici i da je među publikom najviše bilo njih, kao i na zabavi održanoj nakon toga u jednom ugostiteljskom objektu.

Prema dostupnim informacijama, u posljednja dva dana 19 zdravstvenih radnika je van stroja zdravstvenog sektora u Bijeljini, jer su zaraženi virusom korona.

A kakvi su ljudi i humanisti ti doktori sami se otkriše, gdje otvoreno priznaše da imaju dvostruke aršine kada su u pitanju pacijenti. Znači, liječiće i pružati pomoć onima koji im se sviđaju, a ostali mogu i da, po onoj narodnoj, krepaju.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks