Bijeljinski SNSD - Dodik sprema smjenu Ćorića

Bijeljinski SNSD - Dodik sprema smjenu Ćorića

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić nalazi se pred smjenom sa te funkcije, saznaje Insajder.

Odlično obaviješteni izvori našeg portala otkrivaju da je odluka vrha SNSD-a da Ćorića skloni sa pozicije šefa bijeljinskog SNSD-a, praktično, bila kovertirana još prije dvije sedmice ali da je Ćorić, kako tvrde, privremeno odložio svoj "odstrel" zahvaljujući dobroj organizaciji nedavnog godišnjeg skupa SNSD-a u Bijeljini. 

- Međuljudski odnosi u Gradskom odboru SNSD Bijeljina već dugo su ozbiljno narušeni, za šta najveću krivicu snosi upravo predsjednik Gradskog odbora. Otkako se nalazi na čelu bijeljinskog SNSD-a Ćorić je svojim despotskim ponašanjem, sklonošću ka nepotizmu i stvaranju afera, uspio da stvori priličan broj neprijatelja u stranci koji jedva čekaju da mu vide leđa - ističu naši izvori.

Oni dodaju i to da su informacije o katastrofalnom stanju i teško narušenim odnosima unutar jednog od najvećih odbora SNSD-a u Republici Srpskoj još prije nekoliko mjeseci stigle i do partijskog šefa Milorada Dodika, koji je, kako tvrde, odlučio da Ćorića smijeni sa pozicije predsjednika SNSD-a u Bijeljini.

- U razgovoru sa svojim prijateljima i poznanicima Nedeljko Ćorić je čak i sam pričao o tome kako je svjestan da neće još dugo biti na čelu Gradskog odbora. Odluka o njegovoj smjeni trebalo je da bude objavljena početkom ovog mjeseca, ali je do odgađanja došlo zbog organizacije godišnjeg skupa SNSD-a u Bijeljini u koju je Ćorić uložio ogromne napore da impresionira Dodika i ostale najviše partijske funkcionere - objašnjavaju naši sagovornici.

Oni, međutim, tvrde i to da uspješna organizacija navedenog skupa nije zaustavila, već samo privremeno odložila Ćorićevu smjenu.

- Budući da dolazi vrijeme priprema za lokalne izbore sljedeće godine, bijeljinski SNSD, u stanju u kakvom se sada nalazi, teško da može ozbiljnije ugroziti dugogodišnju vladavinu Miće Mićića i SDS-a u tom gradu. Zbog toga je smjena Ćorića prvi preduslov da se situacija u Gradskom odboru SNSD-a polako stabilizuje. Kad smjena bude zvanično objavljena prvo će do formiranja Povjereništva stranke za Bijeljinu, a zatim i do izbora novog predsjednika Gradskog odbora - tvrde naši sagovornici.


Izvor: Insajder.in