Bon Jovi Moody Blues i Nina Simone ušli u Rock n Roll Kuću slavnih


Bon Jovi Moody Blues i Nina Simone ušli u Rock n Roll Kuću slavnih

Bon Jovi, Moody Blues, Dire Straits, The Cars, Nina Simone i Sister Rosetta Tharpe su se u subotu pridružili muzičkom kraljevstvu tako što su ušli u Kuću slavnih Rock'n' Rolla, javlja AFP.

Richie Sambora, prvobitni gitarista grupe Bon Jovi, pridružio se ponovo bendu i u Pablik Auditoriumu u Klivlendu upriličio evergrin hitove "You Give Love a Bad Name" i "It's My Life".

Uslov da bi pjevač ili grupa ušli u Kuću slavnih jeste da je njihov prvi album star najmanje 25 godina.

Američka grupa Bon Jovi svoj prvi album "Bon Jovi" objavila je 1984. godine. Klavijaturista David Bryan izjavio je kako je njihov ulazak u Kuću slavnih "božićno čudo".

Moody Blues su na sceni upriličili hit "Your Wildest Dreams". Oni su prvi album pod nazivom "The Magnificent Moodies" snimili davne 1965. godine.

Pop izvođači novog talasa The Cars upriličili su svoju pjesmu "Just What I Needed". Oni su se 2010. ponovo okupili nakon 22-godišnje pauze. Imali su kratku turneju, ali su potpuno neaktivni od festivala Lollapalooza 2011. godine.

"The Cars" je njihov prvi album iz 1978.

Legende soula Nina Simone i Sister Rosetta Tharpe, koje su bile inspiracija mnogim rokerima, ušle su posthumno u Kuću slavnih.


Izvor: klix.ba