Boris Novković se osam godina bori s bolešću sina: Za sve loše, dobro, bolno postoji neki razlog


Boris Novković se osam godina bori s bolešću sina: Za sve loše, dobro, bolno postoji neki razlog

Boris Novković je tek prije nekoliko mjeseci otkrio da njegov sin Noa, kojeg je dobio iz braka sa Lucijom, boluje od autizma. On je u javnosti iznio priču kako se bori sa sinom koje je dijete sa specijalnim potrebama, što je pomoglo mnogim ljudima. Borisu veoma znači što je inspirirao ljude da se bore i dalje.

- Znači mi puno. Ja to gledam kroz dvije prizme. Jedna prizma je svako ima izbor da živi život kako živi. Roditeljstvo je meni sveta stvar, kad je roditeljstvo u pitanju ja sam tu vrlo strejt - rekao je Boris.

On je zbog bolesti sina zapostavio karijeru, ali to mu uopće nije predstavljalo problem. Njemu je najbitnije da se mališan osjeća dobro i da ne osjeti da mu nešto fali u životu.

- To mi nije teško padalo, čak je i bilo dobro pauzirati malo u karijeri. Najdragocjenije mi je da provodim vrijeme s njim, i najdragocjenije mi je da imam fantastičan odnos sa svojom djecom. To ne može ništa zamijeniti u životu - iskren je Novković i otkrio koliko ga je ova životna situacija ojačala.

- Sve te ojača kao čovjeka! Sve što je prošlo kroz mene kao iskustvo bilo loše, bilo dobro, bolno, za sve što se dešava postoji neki razlog. Nismo mi na ovom svijetu da bismo bili doktori, muzičari, arhitekte, ovdje smo da učimo o nama samima kroz ovakve teške situacije - kaže Novković.

Poznate ličnosti svojim savjetima često pomažu drugim ljudima sa sličnim problemima, a Boris razgovara i sa drugim roditeljima čija djeca imaju autizam.

-Razmjenjivao sam savjete sa mnogim roditeljima koji se suočavaju sa istim problemom. Još je na ovim prostorima tabu tema kada je autizam u pitanju, ali na svu sreću stvari idu nabolje.

Podsjetimo, Boris je tek nedavno otkrio u javnosti da njegov sin Noa boluje od autizma.

On je tada bio revoltiran napisima da je nakon razvoda od Ines poslije samo osam mjeseci braka našao novu djevojku, i javnosti je otkrio da njegov život ne čine samo žene, provod i alkohol, već mnogo veći problemi.

Iako se nije znalo, on je poslije osam godina otkrio da je njegov drugi sin, kojeg je dobio sa bivšom suprugom Lucijom, dijete sa specijalnim potrebama.

-O tome ne želim da razgovaram, ali to je moj prioritet u životu, da brinem o djetetu, kao i ostaloj svojoj djeci. Što niko ne zna, jednostavno ne pričam o privatnim stvarima. Iznio sam u javnost činjenicu da se brinem o porodici, a da me pogađaju stvari kada neko iznosi laži o meni. U jednom trenutku sam jedan dio svoje karijere prekinuo upravo zbog zdravstvenih problema mog djeteta, borimo se svi zajedno i dajemo sve od sebe da Noa bude dobro. Ali sada ne želim mnogo o tome da polemišem. Morate da me razumijete - rekao je prije nekoliko meseci Boris.


Izvor: avaz.ba