Borislav Radovanović: Dodikovi jadi, opet ženi sina


Borislav Radovanović: Dodikovi jadi, opet ženi sina

Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

Igor Dodik i izabranica njegovog srca, udovica "Draga Mašin", odlučni su u namjeri objelodanjivanja veze i vjenčanja. Zalud Milorad Dodik panično urliče da će im Srbi zbog tog čina zatrti pleme kao Obrenovićima. 

Preko Dodikovih skandaloznih uvreda na račun članice CIK-a Vanje Bjelice-Prutine mogli bi pomisliti da je sebi dodjelio pravo uređivanja kakva prezimena smiju ili ne smiju nositi "prave Srpkinje". Surova istina je bitno drugačija. Mnogo dublji jadi muče Milorada Dodoka, pa nekontrolisano bulazni o temi braka i prezimena supruge. Vidite da je na zadnjoj pres-konferenciji morao čitati ranije napisanu izjavu kako ne bi ponovo izvalio kakvu glupost i otkrio mračne tajne kakve ga odavno muče.

Dodikovu nervozu i nekontrolisane ispade nakon otpusta iz bolnice gro javnosti pripisuje aferi "Ikona", no - opet greška. Afera sa kojom se porodica Dodik neminovno mora suočiti toliko je razorna da će u potpunosti zasjeniti ujdurmu sa ministrom Sergejem Lavrovom. Najgore u svemu jeste što protagonisti nove svjetske top-afere čine neviđene gluposti - aman su na čelu "napisali" sopstveni grijeh. Bar u odnosu na one koji umiju čitati.

Elem, Dodikov gorući problem proizlazi iz bukvalno sumanute odluke sina Igora i njegove nove/stare izabranice da pred cijelim svijetom "ozvaniče" svoju ljubav. Snajka je uporna u namjeri da ponese prezime Dodik, a "preslolonasljednik" Igor godinama je pod njenim apsolutnim uticajem. Sa druge strane i Igorovoj supruzi odavno je svega dosta, pa je svekar sve teže uspjeva zadržati u "porodici". Haos totalni.

Razdor između oca i sina svakim danom sve teže kulminira, a ponajviše zahvaljujući Igorovoj neviđenoj osiljenosti. Sumanuto je pomišljati da bez pogubnih posljedica i to po kompletnu porodicu može oženiti udovicu "Dragu Mašin". Obrenovićima su Srbi zatrli pleme za bukvalno nepostojeći grijeh mladenaca Aleksandra i Drage, a ovde imamo "problem" kakav će kompletno čovječanstvo osuditi. Neoprostiv grijeh "mladenaca"!

Istine radi Dodika na mnogo gadan način sustižu sopstveni preljubnički grijesi, a kakve mu sad sin "nabija na nos" u zaštiti svoje životne ljubavi. Posljednju/aktuelnu ljubavnicu postavio je za ministarku i to sa najvećim budžetom, šta drakonski premašuje sve njegove ranije preljubničke "nagrade" - po kakvima je inače poznat. Nisam tek tako kroz više tekstova ukazivao da Republika Srpska treba u budžetu uvesti stavku "javna prostitucija". No, o tome više uskoro.

Sa date pozicije Dodiku je nemoguće objasniti sinu kako moćnici podrazumjevano imaju "pravo" na preljubništvo, da je to čak stvar prestiža, kad on ne prihvata takve stvari i svoju ljubav doživljava beskompromisno. Po cijenu života! Doduše, možda određena dešavanja i nisu onakva kakvima se naoko čine, ali kako to objasniti narodu koji sve gleda kroz prizmu "crno-bijelo"? Prizmu kakvu je Dodik nametnuo.

Znači, Dodikove uvrede na račun gospođe Bjelica-Prutine samo su posljedica užasavajuće panike od otkrivanja identiteta njegove nove snaje i globalne top-afere kakva će iz tog čina neminovno proizaći. Jezik odaje šta mozak pokušava sakriti. Tipično za patološke kukvice kakve zloupotrebom moći nastoje nadomjestiti elementarnu muškost.

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks