Borislav Radovanović - Lukačevom konjušaru Viškoviću: Kaži narodu istinu o policijskoj konjici


Borislav Radovanović - Lukačevom konjušaru Viškoviću: Kaži narodu istinu o policijskoj konjici

Višković je odobrio bar dva miliona maraka za novi umobolni hir ministra Lukača u vidu policijske konjice. Valjda policijski kordoni nisu dovoljno brutalno gazili banjalučku djecu i nejač, pa ispred njih treba udariti konjica? Paradoksalno: zadnje nasilne proteste u Republici Srpskoj predvodio je Dragan Lukač davne 1997. godine.

Kompletno čovječanstvo zgražalo se scenama policijske brutalnosti nad djecom, ženama i drugom nejači iz decembra 2018. godine. Policijskim kordonom od 200 pripadnika posebnih jedinica udarili su na 30-40 mirnih civila, koliko nas je ostalo na trgu nakon hapšenja i odvođenja desetak naših saboraca. Za ovakav "omjer snaga" imam  nepobitne dokaze. I davno sam ih objavio.

Jeste ministar Dragan Lukač nalogodavac tadašnjeg i potonjeg besramnog progona zajednice "Pravda za Davida", no treba podsjetiti kako je došao u poziciju obračuna sa onima koji su mirno tražili istinu i pravdu o zločinu koji ga očigledno teško pogađa. Za ministra policije imenovan je na formalni prijedlog Radovana Viškovića, koji snosi direktnu odgovornost za počinjeni zločin protiv čovječnosti.

Elem, po sudu Lukača i Viškovića policijski kordoni nisu se pokazali dovoljno efikasnima protiv nejači kakva ih ničim nije ugrožavala. Zato sociopata Lukač smišlja kako dodatno jačati snage protiv svih koji se usude okupiti i iskazati nezadovoljstvo. Šta mislite koja je primarna funkcija policijske konjice kakvu Lukač odavno formira?

U principu konjica nastupa ispred policijskih kordona radi razbijanja i potiskivanja mase, uz dodatna dejstva suzavca i gumenih metaka. U pitanju je najsuroviji oblik razbijanja skupova građana, normalno ukoliko ne računamo upotrebu vatrenog oružja kakva je u razvijenom svijetu odavno zabranjena. Vjerovatno je to i Lukaču poznato, pa je posegnuo za kanjicom.

Znam, mnoge zemlje u svijetu imaju policijsku konjicu, neke zbog tradicije, a neke upravo zbog razbijanja masovnih i nasilnih demonstracija. Problem je što Republika Srpska nema velikih gradova, pa time ni potencijala za velike skupove. Najveći skup u Srpskoj održala je "Pravda za Davida", gdje se kroz policijske barikade uspjelo probiti i okupiti nekih 30 000 (uglavnom!) Banjalučana. Sve ostalo je neuporedivo manje.

Druga, možda i važnija činjenica glasi: u Republici Srpskoj decenijama nema naznaka od nasilnih protesta, a kamoli da je to ispoljeno kao bezbjednosni problem kakav treba rješavati.. Posljednje nasilne i opasne skupove u Srpskoj predvodio je upravo današnji ministar Lukač septembra 1997. godine. I počinio je klasičan državni udar protiv legitimno izabrane vlasti, au cilju dovođenja na poziciju ovih što nas u crno zaviše.

Kakva je onda smislenost formiranja konjice? Ne govorim od faktičkoj potrebi, nego o bezumlju takvih ideja. Sa grlima koja trenutno nabavljaju, izgradnjom štala, trening staza i ino ova "ideja" građane košta bar DVA MILIONA maraka.  I tolike pare troše u situaciji kada narod i privreda vape za pomoći.

MUP je već javnosti pokazao ranije nabavljene lipicanere i širio mantre o paradiranju banjalučkim parkovima, a sve na oduševljenje građana. Koliko će građani biti "oduševljeni" kada policija na konjima bude zavodila red ostaje da vidimo. Kako to u praksi izgleda možete vidjeti na donjem kratkom video klipu - uz opasku da je ovdje riječ o dobro utreniranim konjima i jahačima.

Mogao sam naći nebrojeno opasnih i brutalnih scena policijskog nasilja uz upotrebu konja, ali iz gornjeg klipa vidite da to nije nimalo ugodna scena. Poenta je na efektu kakav se konjicom postiže, a u pitanju je zastrašivanje. Sve čemu je Lukač uz Viškovićev blagoslov posvećen jeste zastrašivanje naroda do nivoa apsolutnog pokoravanja. Dva miliona narodnih para troše zarad strašenja istog tog naroda i pretvaranja u poslušno roblje. I to moramo shvatiti.

Na kraju ostaje mi samo objasniti zašto Viškovića nazivam konjušarem. Neće se zabaviti njegova smjena i on je toga odlično svjestan. Potpisao je sve šta je trebalo banditizovanoj vlasti, potrošen je u svakom mogućem pogledu, pa će kao takav i biti odbačen na đubrište. Jedino čemu se može nadati u budućoj karijeri jeste pozicija konjušara u štalama MUP-ovog centra za obuku u Zalužanima. 

Ima li neko uopšte predstavu koliko je narodnih para dosad potrošeno na taj "centar" svega i svačega? Jesmo li prešli STOTINU MILIONA maraka ili se još uvijek bakćemo sa "desetinama miliona"? Potom, koliko je vajni ministar Lukač pokrao od tih bezbjednosnih "investicija"? Koliko miliona?! A samo kako bi vlast u Republici Srpskoj bila mirna i vječna. Ili neko vjeruje da ovo rade zbog naroda?! 

Izvor:https://radovanovicborislav.blogspot.com/