Bosić -otvara oči- opoziciji i narodu: Dodik nikad jači, ima podršku i na zapadu i u EU, žestoko ga štiti Hrvatska


Bosić -otvara oči- opoziciji i narodu: Dodik nikad jači, ima podršku i na zapadu i u EU, žestoko ga štiti Hrvatska

"Žao mi je što moram reći, ali Dodik nikad jači, ima podršku i na zapadu i u EU. Leđa mu čuvaju i Hrvatska i Mađarska radi svojih interesa...Moskva mu je danas dodijelila odlikovanje. Znači izuzetno jaka pozicija... kazao je Bosić, koji je bio jedan od najžešćih kritičara Dodikove politike.

- Ja vjerujem da Milorada Dodika ne čekaju nikakve sankcije. On je dobio podršku EU još prije izbora kada su u Brisel otišli lideri političkih stranaka iz BiH, kazao je Mladen Bosić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Bosić je ovo kazao tokom gostovanja na N1, kada mu je novinar citirao Željanu Zovko da u EU niko ne priča o sankcijama Dodiku.

"Žao mi je što moram reći, ali Dodik nikad jači, ima podršku i na zapadu i u EU. Leđa mu čuvaju i Hrvatska i Mađarska radi svojih interesa...Moskva mu je danas dodijelila odlikovanje. Znači izuzetno jaka pozicija... kazao je Bosić, koji je bio jedan od najžešćih kritičara Dodikove politike u prošlom vremenu.

Upitan kako neko može biti problem, a za Dodika se kaže da je problem, i nada, Bosić kaže da je tu jasna stvar i da je sve pitanje interesa.

"Hrvatska se direktno umiješala oko lobiranja za Dodika kao saveznika HDZ-a u BiH", kazao je Bosić i dodao da je hrvatska država zbog svojih interesa u BiH stala iza Dodika.

"Od toga Republika Srpska nema nikakve koristi", kazao je Bosić i podsjetio na gradnju Pelješkog mosta, kada je Dodik to proglasio vitalnim nacionalnim interesom za Republiku Srpsku, iako nema nikakve veze sa Republikom Srpskom.

"Dodikova usluga Hrvatima je lične prirode. Hrvatska njega štiti prema Zapadu kroz evropske institucije i to je ta kontrausluga Hrvata Dodiku", kazao je Bosić, navodeći da EU ne može donijeti ni jednu odluku ukoliko nema konsenzus.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter