Brat je brat! To može samo u Obrenovom Doboju – Selvid Hurtić za delegata predložio brata Amira Hurtića

Brat je brat! To može samo u Obrenovom Doboju – Selvid Hurtić za delegata predložio brata Amira Hurtića

Doboj je pretvoren u geto i prćiju lokalnih moćnika pokazuje i primjer delegiranja kandidata za delegiranja u Vijeće naroda Republike Srpske. I dok je Obren Petrović, preko svoje pastorke i poslanice Nine Bukejlović, predložio svoju suprugu, doduše nevjenčanu, Aidu Prešić za delegata iz reda Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, a zet Miloš Bukejlović, suprug pastorke Nine, izvjesnog „Hrvata“ iz Doboja Marka Jorgića da bude delegat Hrvata, poslanik Pokreta za državu Selvid Hurtić, takođe Dobojlija, predložio je svog brata Amira Hurtića za delegata u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda Bošnjaka.

Selvid i Amir nisu rođena braća već braća od stričeva, od dva brata djeca, i skupa su bili odbornici u Skupštini grada Doboja. Nekada su bili kadrovi Stranke demokratske akcije, poznati po radikalnim istupima i stavovima, javnim napadima na kolegu Murveta Barjaktarevića jer je prisustvovao obilježavaju Devetog januara.

Selvid napustio SDA, kad mu se izmakao čanak i poslovi za njegovu privatnu štampariju i izdavačku kuću, i pod patronatom Obrena Petrovića osnovao Stranku zelenih, koja je pod kontrolom Obrena i SNSD-a, što su pokazali i stavovi Hurtića i podrška Dodiku da izabere četrvog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Doboj je grad slučaj a nepotizam Obrena Petrovića, Selvida Hurtića pokazuje kako se ovaj grad, ali i cijela Republika Srpska, pretvara u privatnu državu i prćiju pod kontrolom nekoliko porodica.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter