Britanac u Hrvatskoj vozio bez dozvole 244 km na sat!

Britanac u Hrvatskoj vozio bez dozvole 244 km na sat!

Hrvatska policija odredila je novčanu kaznu od oko 1.500 evra 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je na auto-putu A3 Bregana - Zagreb vozio automobil 244 kilometara na sat i napravio osam prekršaja.

Mladić je zaustavljen dok je ka Zagrebu vozio BMV britanskih registarskih tablica, kretao se brzinom od 244 kilometara na sat, a nije posedovao vozačku dozvolu, prenela je agencija Hina.

Utvrđeno je da je počinio više prekršaja među kojima je požurivanje vozila ispred sebe svetlosnim znacima, kretanje bez potrebnog razmaka, preticanje kamiona trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorišćenje pokazivača smera.

Takođe, nije se obazirao na zahtev saobraćajne policije izražen svetlosnim, zvučnim i znakovima pomoću svetleće stop tablice, a kazna mu je izrečena i jer se nije prestrojavao iz trake u traku uz prethodnu proveru da to može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna i privremeno mu je oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navedeno je u saopštenju hrvatske policije.


Izvor: Beta