CD sa muzikom iz serije -Nemanjići – rađanje kraljevine- u prodaji od sutra 5. aprila


CD sa muzikom iz serije -Nemanjići – rađanje kraljevine- u prodaji od sutra 5. aprila

Od četvrtka, 5. aprila, u prodaji će se naći CD sa originalnom muzikom iz serije „Nemanjići - rađanje kraljevine“, u izdanju PGP RTS-a.

Na CD-u se nalazi 25 kompozicija, od kojih su pet tradicionali, dok je sve ostale specijalno za seriju komponovao, orkestrirao i dirigovao Dragoljub Ilić.

U snimanju muzike učestvovali su Divna Ljubojević (vokalni solista), Nikola Popmihajlov (vizantijsko pojanje), Tijana Milošević (violina solo), Ladislav Mezei (violončelo solo), Ljuba Dimitrijević (solista na starim duvačkim instrumentima - frulama, zurlama i kravljem rogu), vokalna grupa „Serbia global art“, Srpski vizantijski hor „Mojsije Petrović“, a producent muzike je Oliver Jovanović.

U izvođenju muzike za seriju učestvovalo je još 25 instrumentalista, specijalno okupljenih za ovu priliku u orkestar pod nazivom „Nemanjići“.

„Pred vama je muzika iz serije Nemanjići – rađanje kraljevine, koja bi, nadam se, bar za trenutak trebalo da vas prenese u vreme srednjovekovne Srbije, dvorova, bitaka, saveza, igre moći, ljubavi i mržnje...“, ističe Dragoljub Ilić i dodaje da je pred njim bio zadatak koji je tražio odgovor – kako „ozvučiti" vreme i mesto događanja, kako pretočiti sudbine slavnih Nemanjića u muziku i spojiti sve sa etnosom i lirikom, epikom i duhovnošću našeg naroda.

CD Nemanjići – rađanje kraljevine, originalna muzika iz serije moći će da se kupi u prodavnici PGP RTS-a na Zelenom vencu, Jug Bogdanova 2, Beograd, a informacije o ostalim prodajnim mestima zainteresovani mogu dobiti ako pozovu broj telefona 011/2547-061.

  

Izvor: RTS