Čola najslušaniji u Evropi


Čola najslušaniji u Evropi

Na portalu Eurovision on Top koji okuplja milione poklonika najveće evropske muzičke manifestacije novi album Zdravka Čolića “Ovo malo sreće” našao se na prvom mjestu liste “Top 15 evropskih albuma”.

Iako je na Evroviziji nastupao davne 1973. godine sa pjesmom “Gori vatra”, evrovizijski fanovi iz cijelog svijeta i dalje pomno prate njegov rad . Na top listi singlova visoko su se kotirale pesme “Mala”, “Šljive su rodile” i “Kuća puna naroda”.

Aktuelni Čolin album u izdanju dvije najveće diskografske kuće u regionu PGP RTS i Croatia Records, najprodavaniji je album u proteklih par mjeseci.

“Na našim listama prodaje u PGP-u novi album Zdravka Čolića je ubjedljivo najprodavaniji. Za našu kuću je velika čast što imamo u svojim redovima legendu domaće pop muzike, koji je snimio ovako dobar i komercijalan album”, rekao je Vladimir Graić direktor PGP-a.

Album je najprodavniji i na teritoriji Hrvatske prema službenim podacima HDU- Hrvatske diskografske udruge.

“Veseli me da album Ono malo sreće legendarnog Zdravka Čolića od trenutka kada je objavljen, postiže uspjehe u kontinuitetu. Ne samo u regionu, već i u cijelom svijetu. Dokaz tome je i njegov plasman na prvo mjesto Evropske top liste”, kaže Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa

Prije nekoliko dana Zdravko je završio spot za numeru “Tebe čuvam za kraj” koji je snimio u Lisabonu. Poslije Lisabona Čola ponovo putuje u Švedsku gdje nastavlja mini turneju u Stokholmu 14. aprila i Horsensu sedam dana kasnije.


Izvor: svet.rs