Crna Gora ponovo na nogama - Protesti ispred Vlade Crne Gore: Međunarodni faktor se ne želi odreći Đukanovića (Video)


Crna Gora ponovo na nogama - Protesti ispred Vlade Crne Gore: Međunarodni faktor se ne želi odreći Đukanovića (Video)

Večeras oko 19 časova ispred Vlade Crne Gore okupilo se više hiljada građana koji protestvuju protiv namjera URE i Dritana Abazovića da obore aktuelnu Vladu Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapića i da formiraju manjinsku Vladu uz pomoć DPS-a i Mila Đukanovića. Narod je ogorčen, a stalno se čuju povici „IZDAJA“ i „UZEO SI PARE DRITANE“…

 

Sutra veče u isto vrijeme protest će biti ispred sjedišta SNP-a, prosrpske partije koju je osnovao pokojni Momir Bulatović nakon rakola u DPS-u i sukoba sa Milom Đukanovićem, koja je nekada, početkom 2000-ih i krajem 90-ih bila vodeća opoziciona stranka, a potom je nakon novih raskola pala na ivicu cenzusa i napravila koaliciju sa Dritanom i njegovim Građanskim pokretom URA.

 

Građani koji su krajem avgusta  2020. godine srušili režim Mila Đukanovića poslije 30 godina ogorčeni su namjerom Dritana da sruši Vladu Zdravka Krivokapića a DPS i Mila Đukanovića na mala vrata vrati u igru i vlast kroz podršku manjinskoj Vladi, a sve uz pomoć stranaca, prije svega zapadnoj sila, SAD, Velike Britanije i Evropske Unije.

Dritan je pod snažnim pritiskom zbog vjerolomstva, koketiranja sa DPS-om i izdaje, a obratio se pismom čelnicima URE preko poruke u vajber grupi, gdje najavljuje snažan pritisak javnosti.

Za sutra veče su zakazani novi protesti, i pratiću detaljno šta se događa i izvještavati javnost. Nedavno su počele krupne reforme, povećane plate, usvojena zakonska mogućnost smjene Katnića, Stankovića i drugih korumpiranih tužilaca i sudija kao preduslov za borbu protiv kriminala i korupcije, i nevjerovatno je da Dritan sada ruši Vladu umjesto da se obračuna sa režimom i kriminalnim klanovima, jer na tom polju kao potpredsjednik Vlade i ministar policije ništa nije uradio u proteklih godinu i po dana..

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter