Da li je Banja Luka već -pala-? Glasanje i simbioza podijelili banjalučki PDP (Foto)


Da li je Banja Luka već -pala-? Glasanje i simbioza podijelili banjalučki PDP (Foto)

Skupštinska većina predvođena SNSD-om preksinoć je izglasala sve ključne prijedloge gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, od ogromnog kreditnog zaduženja u iznosu od 25 miliona maraka, do izmjena Regulacionih planova po mjeri i želji tajkuna i čelnika režima, koji podrazumeva izgradnju oblakodera za Kaju, Prointer, legalizaciju terase Agapea u Robnoj kući Boska… Zanimljivo da su Stanivukovića podržali odbornici SNSD-a i njihove skupštinske većine, ali ne i PDP-a i Pokreta Banjaluka zove, na čijoj je podršci i leđima on postao gradonačelnik.

Protiv kreditnog zaduženja i izmjena Regulacionih planova u centru grada, po mjeri Kaje i porodice Dodik, glasali su odbornici PDP-a Nemanja Kondić, Dijana Ješić i Milko Grmuša, te Saša Lazić Medo, odbornik Pokreta Banjaluka zove, dok je SDS ostao bez odbornika u Skupštini grada Banjaluke nakon što je Stanivuković „usisao“ u svoje redove jedinog odbornika Aleksandra Petkovića, koji je postao „nezavisni“ odbornik ali pod Stanivukovićevom kontrolom.

Foto: Aleksandar Petković i Draško Stanivuković

SDS, PDP i Banjaluka zove su podržavale Stanivukovića 2020. godine, a zanimljivo da sada odbornici ovih stranaka glasaju protiv njegovih prijedloga, dok se oni usvajaju glasovima odbornika SNSD-a i njihovih satelita, što dovoljno govori o zaokretu iz korijena i izdaji građana i ljudi koji su glasali protiv Igora Radojičića i SNSD-a očekujući promjene a ne simbiozu i servisiranje režima i tajkuna, čemu svjedočimo u poslednje vrijeme.

SDS i Banjaluka zove su bili važni Stanivukoviću u kampanji 2020. godine, a onda je u znak zahvalnosti prvo Medi preuzeo Mirnu Savić Banjac, koja je postala poslanik PDP-a, da bi sada i SDS-u uzeo Petkovića, zadajući žestok, možda i ključni smrtonosi udarac ovoj stranci da nakon 30 godina nestane sa političke scene u Banjaluci, koja je uništena bujanjem papaka i izdajama, od Nenada Stevandića i Ognjena Tadića do Vulina i Ljuba Ninkovića. Uz Stanivukovića u PDP-u su ostali oni sa kojima ima lične relacije i kojima je uradio određene ustupke, Smilja Moravac, Dragan Milanović, Jovo Savanović i Krsto Golijanin, ali neposlušnost i glasanje protiv njegovog prijedloga Milka Grmuše, Nemanje Kondića i Dijane Ješić su pokazatelj raskola koji će se tek desiti.

Način na koji Stanivuković pokušava manipulisati masama, prikriti tragove i praviti narod magarcima postoje tragikomičan. Njegovi novi partneri mu uvijek pokušavaju dati slamku spasa sa kojom bi se pokušao „čupati“, presudu protiv Radišića ili Đoka Ekvatora kako bi se branio i njima mahao da narodu pokuša zamaštrakati oči, a sinoć je za iste namjene poslužila neradna nedelja, koju je vlast kao odbila a onda njegovi mediji pišu kako tobože SNSD nije prihvatio prijedlog gradonačelnika, ali su svi pročitani kao stare knjige.

SNSD i Dodik zadovoljno trljaju ruke, jer Stanivuković dobro sluša, razvaljuje opoziciono tkivo u Banjaluci, ispunjava sve zadatke, a ubrzo kad ga potroše i izvuku na čistac odlučiće da li da ga opozovu sa funkcije gradonačelnika ili da ga puste da odigra svoju ulogu do kraja mandata.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter