Da li je nereagovanje Željke Cvijanović na pismo Kristijana Šmita -Generalna proba- da potpuno ućuti?


Da li je nereagovanje Željke Cvijanović na pismo Kristijana Šmita -Generalna proba- da potpuno ućuti?

Politički Beskućnik: Da li je nereagovanje Cvijanovićeve, o Šmitovom pismu, “Generalna proba” da potpuno ućuti; Granica Vremena za Bijeg Postoji

1. Nema odgovora Željke Cvijanović na oštro intonirano pismo Kristijana Šmita, visokog predstavnika, naslovljenog “Nazivanje septembarskog protesta ‘generalnom probom’ samo po sebi opasno” u kojem se referiše na njenu izjavu da je nezakonito zaustavljanje saobraćaja na međuentitetskoj liniji samo “Generalna proba”!

Nije rekla za šta; Ostalo je da “visi”!

Kao što i ona sada “visi”, jer ako nastavi sa tvrdnjama o “Generalnoj probi” mogla bi da “izvisi” u Predsjedništvu BiH.

2. Daleko od toga da prizivam njenu smjenu tako što bi v isoki predstavnik iskoristio bonska ovlaštenja; U stvari, protiv svake smjene sam na taj način, ali njena tišina nakon Šmitovog pisma djeluje mi kao “Generalna proba” za njeno ćutanje u narednom periodu, jer bi se situacija po nju mogla dodatno pogoršati.

3. Nije samo smjena opasna; Ima mnogo alata koji je mogu dodatno satrati, kao što je to učinila “Crna lista” SAD-a na kojoj se našla.

4. Vidjećemo šta će biti i da li će Milorad Dodik nastaviti da je prisiljava da, zajedno sa njim, radikalizuje situaciju, kako bi je prinio na žrtvenik sopstvenih opasnih i opakih namjera, ali i želje da on politički preživi, makar niko iz Režima politički ne preživio.

5. Da li je Cvijanovićeva išta bolje zaslužila od ovog što joj Dodik vrlo vrlo svjesno radi? Naravno da nije, jer nema karaktera ni kaa djelić atoma; Da ima, radila bi svoj posao za narod, a ne protiv naroda i za Dodika.

6. “Ja sam vas stvorio, ja ću vas i uništiti”, Dodikov je narativ prema potčinjenima iz Režima; Okvir pakla iz kojeg oni ne mogu pobjeći, već u njemu čekaju kada će biti žrtvovani. 

(O narodu ne trebam ni pisati, njega su iz Režima već žrtvovali). 

7. Političkih žrtava koje će Dodik nemilosrdno “prinositi” kako bi pokušao politički opstati biće sve više i više, jer situacija po njega je sve lošija i lošija. Pribijen uza zid, on nema drugog načina da pokaže da još politički postoji, sem da saradnike žrtvuje. I na njihovom političkom spaljivanju “dokazuje” kako je on navodno žrtva.

8. Ako ćemo pošteno, nije loše ni da ih politički uništi - ionako su to poltroni, ulizice, skorojevići, kleptokrate, sociopate, nasilnici, pervertiti… Najtoksičniji ljudski olovni talog koji se sa dna, zahvaljujući Dodiku i njegovoj sklonosti ka Neljudima, popeo na vrat narodu, sa svjesnom namjerom da ga i polomi.

9. Nisu razmišljali o sopstvenim političkim vratovima, a sada su oni, Dodikovom voljom, došli na red.

Nije bitno ko je sljedeći - svi su oni u “pet deka”, ako ne i u manje.

10. Istina, Dodik je “nanišanio” Radovana Viškovića koji veoma loše glumi premijera; I ima ideju da “rekonstruiše Vladu RS” tako što će samo smijeniti premijera, iako to nije moguće. Ali šta je za raspamećenog Dodika, koji je toliko prenisko pao da citira Nenada Narko Nešića, nemoguće na lažnom dvoru sjecikesa na kojem on siječe i lijevom i desnom sjecikese koje je pod svoj “tron” i doveo?!

Višković će biti dodatno žrtvovan na ovaj ili onaj način, a Dodik će biti sve izbezumljeniji kako se bude približavao početak suđenja po optužnici podignutoj protiv njega.

11. Neće suđenje vječno trajati, kako se nadaju, niti će se vječno odlagati, o čemu sanjaju; Mogu maksimalno dobiti mjesec i po do dva, a nakon toga će početi. Do polovine novembra, najkasnije, uz sve prethodne i ostale prigovore.

Tada ćemo prisustvovati istorijskoj sceni zadnje Dodikove političke sezone: On pred Sudom BiH i izjašnjava se o krivici. 

Stoji pred Sudijom i Sudom koji ne priznaje; Daje osnovne lične podatke i izjašnjava se o tome da li smatra da je kriv ili nije.

12. Biće to Spektakl, zahvaljujući upravo Dodiku koji je sve bliže poziciji Političkog Beskućnika.

Budimo realni, ako se bivši američki predsjednik Donald Tramp može pojaviti pred Sudom, predati u zatvoru, izjasniti se o krivici, što to ne bi mogao i lažni predsjednik RS Dodik kojem je Tramp jedan od uzora?!

13. Još riječ dvije o Zori Vidović, ministarki finansija; Mora zatvoriti račune entitetskih institucija i agencija u stranim bankama koje imaju sjedište u Banjaluci. Inače će banke zatvoriti te račune. 

Nema kud. A nema ni para; Tek ih neće biti, ma šta pričali i tvrdili; Sve su to njihove sada već konfekcijske, izlizane, laži.

14. O hapšenjima kriminalaca i narkodilera iz Režima koja slijede neki drugi put; Ništa neće pobjeći pa ni ti događaji; Osim, možda, Dodika kojem vrijeme za politički odlazak i bijeg iz BiH sve brže curi. Zna on odlično gdje je Granica tog vremena.

Granica Vremena za Bijeg Postoji.

15. Strpljenje vlada, a ne Dodik. 

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter