Da li Policijska uprava Zvornik zataškava pokušaj ubistva šumara Ognjena Savića

Da li Policijska uprava Zvornik zataškava pokušaj ubistva šumara Ognjena Savića

1.
Policijska uprava Zvornik nije odgovorila ništa u vezi sa mojim upitom oko toga da li je Darko Žugić pokušao da likvidira Ognjena Savića, 03.06. ove godine, u Milićima.

Načelnik PU Zvornik Aleksandar Vasiljević nije se oglasio, tako da je za njega, kako stvari stoje, sasvim normalno da tamošnji nasilnici udaraju namjerno automobilom ljude sa leđa i potom ih pokušavaju dotući batinama.

2.
U Milićima se, prema višestruko potvrđenim informacijama do kojih sam došao, desio pokušaj teškog zločina, 03.06. nakon kojeg je priveden, ali i ubrzo pušten, Darko Žugić. 

Žugić je uhapšen, jer je automobilom "Audi" udario Ognjena Savića i to sa leđa, dok je Savić hodao kraj puta.

3.
Potom je Žugić izišao iz automobila i nastavio nemilosrdno da tuče Savića, sve dok nije naišla jedna ženska osoba, koja je svemu svjedočila. 

Foto: Darko Žugić

Kada je Žugić vidio tu osobu prestao je sa udaranjem Savića i napustio lice mjesta.

Žugić je priveden, djelo je okarakterisano kao prekršaj, a nasilnik je pušten da se brani sa slobode.

4.
Međutim, moji izvori tvrde da se ne radi ni o kakvom prekršaju, već pokušaju likvidacije Savića, koji je po zanimanju šumar i to jutro, 03.06., kada je udaren automobilom, oko 9 časova i 15 minuta, išao je na posao.

5.
Nema dileme da ga je Žugić, po svemu sudeći, namjerno udario automobilom, oborio ga, a potom izišao da ga dokusuri, ali je, srećom, naišla pomenuta ženska osoba i, kako stvari stoje, spriječila ubistvo Savića.

6.
Razlog za nasilničko, ubilačko ponašanje Žugića je što mu je Savić, koristeći nadležnosti koje ima kao šumar, ranije oduzeo nelegalno isječena debla u selu Vrtoče, koje se nalazi oko tri kilometra od Milića.

7.
Uprkos brojnim direktnim dokazima da je riječ o pokušaju ubistva, inspektor Predrag Krstić iz, po zlu poznate Policijske stanice Milići, sve je okarakterisao kao prekršaj.

Krstić je, prema mojim informacijama čak tri puta cijepao izjavu oštećenog Savića, datu povodom napada na njega, da bi, na kraju, cijeli događaj okarakterisao kao prekršaj.

8.
Žugić ima jake rodbinske veze u PS Milići i tako je uspio spriječiti da se nedjelo koje je počinio okvalifikuje kao pokušaj ubistva; Njegove veze u PS Milići su policajac Slobodan Petrović i zamjenik komadira Svjetlan Stanišić, koji su u izvanrednim prijateljskim odnosima sa Krstićem.

Uz sve navedeno, policiji iz PS Milići je trebao cijeli sat da dođu na lice mjesta, iako se sve odigralo u Milićima. 

9.
Iz Policijske uprave Zvornik, kojima sam uputio pitanja u vezi sa ovim slučajem nisu ništa odgovorili, jer je za njih najnormalnije da se zataškavaju pokušaji likvidacija u čemu je inspektor Krstić ekspert, o čemu sam već u nekoliko navrata pisao.

Foto: inspektor Predrag Krstić

10.
Inspektor Predrag Krstić je, juna prošle godine, prilikom hapšenja Milutina Kandića, zbog pokušaja likvidacije Slobodana Vasiljevića, pripadnicima Jedinice za podršku, koja je lišavala slobode napadače, prećutao da se pred Kandićevom kućom nalazi automobil “Golf 7”, vlasništvo Slaviše Juroševića, organizatora i učesnika u pokušaju likvidacije Vasiljevića. I Jurošević je tada bio u blizini te kuće, ali je, zahbvaljujući Krstiću, uspio umaći, kriti se u Srbiji, pa Grčkoj, gdje je uhapšen i odakle je deportovan, krajem prošle godine.

Foto: Ubica Slaviša Jurošević

Vasiljevića su Jurošević i sedam  pripadnika njegove zločinačke organizacije pokušali likvidirati 02.06.2019., ispred Parohijskog doma u Šekovićima, kada su mu zadali preko trideset udaraca metalnim šipkama.

Jurošević i svi ostali su pohapšeni, optuženi i u toku je suđenje zbog zločina pokušaja ubistva Vasiljevića na najmonstruozniji način.

Važno je naglasiti da je prošlo godinu dana od pokušaja surove likvidacije Vasiljevića, a da niko iz MUP RS nije ni pokušao da pronađe naručioca ovog gnusnog djela. Nije to ni prvi ni zadnji put da nedjelovanjem MUP RS štiti naručioce najtežih krivičnih djela, među kojima su i ubistva i pokušaji likvidacije. Takvo djelovanje već je postalo kontinuitet, a pojedini pripadnici policije koji učestvuju u zlodjelima najčešće se nagrađuju napredovanjem u "službi". Ključni krivac za takvo djelovanje policije koje je usmjereno protiv stanovništva i služi zaštiti zločina i zločinaca je Dragan Lukač, Ministar unutrašnjih poslova RS.

Foto: Slobodan Vasiljević

11.
Krstić je i ranije pomagao Juroševiću u zločinima, ali je, urpkos tome, ostao pripadnik MUP RS, čak napredovao od pozicije pozornika do inspektora.

12.
Jurošević je, 15.04.2015., u Domu zdravlja u Milićima pucao u Ljubišu Pantića i teško ga ranio. Do pokušaja ubistva Pantića došlo je poslije njegovog fizičkog sukoba sa Juroševićem, nakon čega su obojica odvedeni u Dom zdravlja. Jurošević je hicem pogodio Pantića u nogu, a metak je završio u zidu ordinacije.

Na ulasku u Dom zdravlja oduzet je pištolj Juroševiću, ali mu ga je ponovo dao upravo Krstić, nakon čega je teški zločinac Jurošević pucao u Pantića. 

Umjesto da bude procesuiran, Krstić je napredovao i postao inspektor, a Jurošević je zbog pokušaja ubistva Pantića kažnjen samo sa 800 KM. Toliko je tada koštao život u RS, sada je cijena još i manja.

Krstić i dalje, kao pripadnik MUP RS, nastavlja sa pomaganjem nasilnicima, prikrivanjem njihovih nedjela i direktnim učešćem u njima.

Pitanja za PU Zvornik bez odgovora

Aleksandar Vasiljević, načelnik PU Zvornik

U Milićima se desio sukob, 03.06. nakon kojeg je uhapšen Darko Žugić. Uhapšen je, jer je automobilom "audi" udario Ognjena Savića, a zatim nastavio da ga tuče, nakon čega se udaljio sa mjesta događaja.

Žugić je uhapšen, a ovo djelo je okarakterisano kao prekršaj.

Prema informacijama kojima raspolažem radi se o pokušaju ubistva službenog lica Ognjena Savića, šumara po zanimanju, koji je u trenutku napada automobilom na njega išao ka svom radnom mjestu.

Moje informacije dalje kažu da je sve zataškao inspektor iz PS Milići Predrag Krstić koji je u nekoliko navrata cijepao izjavu oštećenog Savića, da bi na kraju sve okarakterisao kao prekršaj, a ne pokušaj ubistva. 

Molim Vas da mi, do 05.06. u 12 časova, odgovorite da li PU Zvornik ovaj slučaj istražuje kao pokušaj ubistva ili kao prekršaj?

Da li je inspektor Krstić zlouptrijebio ovlaštenja kako bi prikrio pokušaj likvidacije?

Šta ćete preduzeti da se ovaj slučaj istraži detaljno i utvrdi da li je riječ o pokušaju likvidacije koja je prikrivena od policijskog inspektora?

Piše: Slobodan Vasković. bloger

Nasilje je kontinuitet djelovanja pripadnika Policijske stanice Milići

Objavio sam to u niz navrata, kao i u tekstu, 13.05. ove godine: "Foto/ Dubočanin, policajac sa kriminalnim dosjeom, surovo je pretukao Mijatovića u karantinu u Milićima udarajući ga palicom po glavi i njegovom glavom o pod; Prijetio mu je da će ga likvidirati" 

Tada sam objavio da su policajci Čedo Dubočanin i Risto Rončević surovo prebili Željka Đuričića i Zorana Mijatovića. Objavio sam i video zapis prebijanja, a sada navodim da su Đuričiću tom prilikom polomljena rebra. O tome svjedoči i dio ljekarskog nalaza koji sada objavljujem.

Ništa bolje nije prošao ni Mijatović, što se vidi po tragovima od udaraca palicom na njegovoj glavi i tijelu.

Foto: Mijatović

U nastavku reemitujem navedeni tekst.

Zoran Mijatović preživio je pravi pakao u karantinu u Milićima, kada su ga surovo prebili policajci Čedo Dubočanin i Risto Rončević.

Mijatovićev jedini grijeh je bio što je dvojici policajaca, koji su tukli Željka Đuričića, rekao da ga ne udaraju toliko, jer će ga ubiti.

Mijatović i Đuričić su vozači kamiona, vozili su za jednu hrvatsku firmu iz Varaždina po Njemačkoj; Nakon što su završili vožnje, vratili su se u Miliće, gdje žive i sprovedeni su u obavezni karantin.

Đuričić je prethodno izazvao incident, jer je bacio flašu na policajca koji je čuvao karantin, a ovaj je pozvao Dubočanina i Rončevića.

Nakon Mijatovićeve molbe, Dubočanin i Rončević su mu naredili da legne na pod, a potom ga udarali nogama i palicama po cijelom tijelu. Dubočanin ga je uhvatio za glavu i njom udario nekoliko puta o pod; I to mu je bilo malo pa je Mijatovića udarao palicom po glavi, o čemu svjedoče i nove fotografije koje objavljujem.

"Hoćeš da te likvidiram pištoljem; Mogu to nekažnjeno učiniti, vanredno je stanje", prijetio je Dubočanin nesretnom Mijatoviću.

Nakon batina, Mijatović urinira krv, a nisu mu u Milićima htjeli dati ljekarski nalaz; Obraloženje je da nema ljekara. 

Premlaćivanje je naredio Slavko Bošković, komandir Policijske stanice Milići.

Foto: Slavko Bošković

Dubočanin ima kriminalnu prošlost - prije nego je postao policajac bavio se obijanjem automobila. Zbog toga je privođen nekoliko puta, ali je siledžija ipak postao pripadnik MUP RS; Takvi kao on su idealni za stranačku falangu, u šta je MUP RS pretvorio Dragan Lukač po nalogu Milorada Dodika.

Foto: Nasilnik Dubočanin

Surovo satiranje građana, kako u Banjaluci, tako i drugim brojnim mjestima u RS nisu nikakvi incidenti, već sistematska, dugotrajna akcija zlostavljanja i progona kako bi se narod što više zastrašio i satjerao u mišiju rupu.

VIDEO/FOTO: Obračun policije sa osobama iz karantina u Milićima: Đuričić izazvao incident; Policija brutalno premlatila i Đuričića i Mijatovića, koji nije učinio nikakav prekršaj; Mijatoviću napukao pršljen, a njegovom glavom policajci udarali o pod  

Policija u Milićima uhapsila je Željka Đuričića i Zorana Mijatovića, jer su, kako tvrde, 10.05. napali policijske službenike u karantinu na koje su galamili, vrijeđali ih, te bacali staklene flaše prema njima.
"Policijskoj stanici Milići, 10. maja oko 21.35 časova, prijavljeno je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane lica koja se nalaze u prostorijama karantina u Milićima. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Milići su izlaskom na lice mjesta zatekli lica Ž.Đ. i Z.M. koja su nastavila sa narušavanjem javnog reda i mira galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega su fizički napali policijske službenike, nanijevši jednom policijskom službeniku tjelesne povrede", saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik, 11.05.o.g..

VIDEO:

 

Još su naveli da će nadležnom tužilaštvu biti podnesen Izvještaj za krivično djelo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” protiv Đuričića i Mijatovića.
Međutim, prema video zapisu i fotografijama koje sam dobio nije se sve odigralo kako to tvrde iz PU Zvornik.

Sve je počelo oko 21 čas i 30 minuta kada je Đuričić tražio da bude pušten kući i bacio flašu na policajca koji je dežurao u karantinu.
Dežurni policajac je nakon toga pozvao pojačanje, a došli su policajci Čedo Dubočanin i Risto Rončević, poznati i kao svirepi batinaši.
Odmah su počeli da žestoko tuku Đuričića, a Mijatović je rekao: “Nemojte tući čovjeka tako, ubićete ga”.

Nakon toga su Dubočanin i Rončević naredili Mijatoviću, koji ništa nije uradio, sem što je opomenuo policajce da ne masakriraju Đuričića, naredili d alegne na patos i počeli ga premlaćivati palicama i šutati nogama.

Dubočanin ga je, kako se tvrdi, uzeo Mijatovića za glavu i njome udario dva puta od pločice; Potom mju je podigao glavu i pljunuo ga u lice.

Zapamtićeš ti mene, ja sam Čedo Dubočanin”, rekao je nesretnom Mijatoviću.

Foto: Čedo Dubočanin

I zaista će ga Mijatović zapamtiti, jer mu je od siline batina koje je dobio napukao jedan pršljen.

Đuričić je nesporno kriv što je bacio flašu na policajca, ali sila koja je primijenjena i nad njim i nad Mijatovićem je nesrazmjerna i svjedoči o brutalnosti pojedinih pripadnika policije, posebno zbog činjenice da Mijatović nije napao policajce. 

Policijska uprava Zvornik saopštila je da osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja. Ne bi bilo loše da se i policajci suzdrže od životinjskog premlaćivanja građana, posebno onih koji nisu ništa učinili.

A kako ti građani prolaze svjedoče fotografije i video zapis koje objavljujem.

Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks