Da li Vlada planira da -otima- pšenicu iz privatnih ambara, kao komunisti poslije II svjetskog rata?


Da li Vlada planira da -otima- pšenicu iz privatnih ambara, kao komunisti poslije II svjetskog rata?

- Ministar Pašalić (Boris) kaže „mi imamo 15 hiljada tona pšenice“. Ja ga pitam ko ima? Država ili privatni preduzetnici? Da li Vlada planira ponovo izgrtati pšenicu iz ambara privatnih vlasnika kao što su to komunisti radili poslije Drugog svjetskog rat? – upitao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS. 

„Кo garantuje da će pšenica privatnih preduzetnika o kojoj govori ministar Pašalić završiti na tržištu Republike Srpske, kad je tržište cijele BiH spojeno. O državnoj moći po pitanju distribucije hrane govori jedino činjenica da su Robne rezerve propale a to su trebale biti rezerve kojima država može direktno da upravlja“, naglasio je Stanić.

On je kazao da pšenica za koju se ministar Pašalić zaklanja nije državna pšenica a da su robne rezerve upropaštene a sa njima i pšenica kojom bi Pašalić mogao da djeluje.

„Vlada zasjeda u kontinuitetu ali i cijene rastu u kontinuitetu što govori da je Vlada potpuno nesposobna da utiče da se cijene stabilizuju. Svjedoci smo da cijene životnih namirnica i goriva divljaju na dnevnom nivou.“ – sugerisao je Stanić.  

On je optužio Vladu RS da se ne snalazi na tržištu i ne zna kako da riješe probleme divljanja cijena. 

„Neka se ugledaju na primjer Srbije jer dio problema se može riješiti kroz saradnju sa Robnim rezervama Srbije. Ali ako se nastavi ova kriza, građani će platiti cijenu nesposobnosti Vlade Republike Srpske“,  zaključio je Stanić.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter