Da -ozdravi- zdravstvo i da ne zafali! Porodičnoj firmi -Prointer-, kao i -Sirijus-u- 1,4 miliona KM i od UKC RS


Da -ozdravi- zdravstvo i da ne zafali! Porodičnoj firmi -Prointer-, kao i -Sirijus-u- 1,4 miliona KM i od UKC RS

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) dodijelio je preduzećima „Prointer“ i „Sirius 2010“ poslove vrijedne gotovo 1,4 miliona maraka.

UKC RS je nedavno raspisao tender za nabavku serverske opreme i mrežne infrastrukture, te je ta nabavka bila podijeljena na dva lota.

Jedan lot vrijedan gotovo 550.000 KM sa PDV-om dobilo je preduzeće „Sirius“ dok je  „Prointer“ dobio lot vrijedan skoro 460.000 maraka.

Drugi ugovor, koji je dobio „Prointer“ vrijedan oko 370.000 maraka odnosi se interventno održavanje DATA centra  i infrastrukture informacionog sistema.

Kako je navedeno u Odlukama o dodjeli ugovora „Prointer“ i „Sirius“ nisu imali konkurenciju, odnosno jedini su se prijavili na pomenute tendere.

Važno je napomenuti da je „Prointer“ pored pomenutih ugovora od početka ove godine od UKC-a dobio i posao nabavke opreme za video nadzor vrijedan 117.000 maraka.

Kada je u pitanju Informacioni inženjering „Sirius“ oni su od početka tekuće godine dobili posao održavanja, servisiranja i nabavke potrošnog materijala za potrebe Odjeljenja za planiranje, razvoj i održavanje informacionih tehnologija vrijedan 91.786 KM.

Dobili su i ugovor za nabavku licenciranog Microsoft office 2019 za koji im je plaćen skoro 94.000 KM, dok su za licence za firewall od UKC RS dobili oko 40.000 maraka.

Podsjetimo, CAPITAL je nedavno objavio da je nekoliko softverskih kompanija iz Srpske za četiri mjeseca 2023. godine zaradilo milionske iznose na javnim nabavkama, a najveći dio kolača pripao je urpavo „Prointeru“ koji je inkasirao preko četiri miliona KM.

Piše: Bojana Ninković
Foto naslovna: Pixaby
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter