Darko Nestorović, golgeter Ex Yu, bivši selektor mlade reprezentacije BiH i ugledni trener ipak u Jordanu (Foto)


Darko Nestorović, golgeter Ex Yu, bivši selektor mlade reprezentacije BiH i ugledni trener ipak u Jordanu (Foto)

Nedavno smo prenijeli vijest da će iskusni trener Darko Nestorović svoju uspješnu trenersku karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Iz administrativnih razloga taj već dogovoreni angažman bivšeg selektora mlade reprezentacije BiH nije realizovan, što je iskoristio najveći i natrofejniji jordanski fudbalski klub Al Wehdat SC i angažovao je jednog od najboljih BH trenera.

Al Wehdat SC je redovan učesnik azijske lige prvaka, klub je koji ima najviše navijača u Jordanu ali i u ostalim, mahom arapskim dijelovima svijeta a mnogi smatraju da su ti njihovi navijači jedni od najfanatičnijih u azijskoj ligi prvaka.

Nestorović će pokušati i u ovom velikom klubu ostaviti što dublji trag koristeći svoje raskošno poznavanje fudbalske vještine, baš onako kako je to uradio i u mnogim klubovima Ex Yugoslavije i BiH, reprezentaciji BiH i velikanima kao što su Al Arabi i Kazma SC.

Darko Nestorović je jedan od golgetera bivše jugoslovenske fudbalske lige koji je igrao za sve mlađe selekcije kao i seniorsku reprezentaciju te države, u koju je došao iz drugoligaša Kakanj, što je kuriozitet a njegovi reprezentativni saigrači su: Dragan Stojković, Mitar Mrkela, Darko Pančev, Dika Stojanović i mnogi drugi reprezentativni fudbaleri tog vremena, ta selekcija se plasirala i na evropsko prvenstvo.  

Foto: sportsport.ba

Nestorović je pored jugoslovenske nastupao i za reprezentaciju Hong Konga, te mnoge poznate fudbalske klubove: Kakanj; Čelik Zenica čiji je, još uvijek, najefikasniji golgeter; Rad Beograd; Rijeka; Spartak Subotica; Panserraikos Grčka; Mogren Budva; Hamarkameratene Norveška; Golden FC Hong Kong; Umea FC Švedska. U trenerskoj karijeri, koju je započeo 2002. godine trenirao je mladu selekciju BiH (U21)i mnogobrojne klubove: Radnik Bijeljina; Drina Zvornik; Rudar Prijedor gdje je napravio pravo malo fudbalsko čudo; Sloboda Mrkonjić Grad; Sutjeska Foča; Al Arabi Katar; Zvijezda 09 Bijeljina; Kazma SC Kuvajt i sada  jordanski Al Wehdat.

Foto naslovna: Facebook/Al Wehdat Official
Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter