Đere nadigrao Lajovića, sledi duel sa Del Potrom

Đere nadigrao Lajovića, sledi duel sa Del Potrom

Đere – Lajović 2:0 (6:4, 6:4). U srpskom derbiju na startu mastersa u Madridu slavio je pobedu Laslo Đere. Uspeo je da nadigra Dušana Lajovića i zakaže duel sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom u drugom kolu.

Uvek neobični dueli kada se sastanu dva naša tenisera na nekom turniru. Bolje se snašao Laslo Đere, iskoristio je svoje šanse i rešio meč u svoju korist. Sledi duel sa Argentincem Del Potrom.

Posle uvodnih gemova, koje su teniseri rešili u svoju korist, Đere je uspeo da oduzme servis Lajoviću. Stečenu prednost nije ispuštao do kraja seta. U devetom gemu imao je priliku da brejkom reši set. Lajović je uspeo da se odbrani i produži set. Već u narednom gemu Đere je bio siguran na svoj servis – 6:4 u prvom setu.

Drugi set doneo je još veću borbu dva naša tenisera. Ponovo je Đere u trećem gemu stigao do brejka prednosti. Međutim, ovog puta Lajović uzvraća istom merom i već u narednom gemu oduzima servis Laslu i dolazi do izjednačenja – 2:2.

Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Odlučujući je bio deveti gem, kada je Đere nakon jedne propuštene brejk prilike, osvojio novu koju je iskoristio i došao do novog brejka prednosti. Potom je bio siguran na svoj servis i rešio set i meč u svoju korist – 6:4 u drugom setu.


Izvor: rts