Djevojke zarađivale 800 evra za vikend - Šefovi pet puta više


Djevojke zarađivale 800 evra za vikend - Šefovi pet puta više

U Specijalnom sudu 16. jula biće izrečena presuda Darku T. (45) i Saši G. (47), koje Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da su bili vođe organizovane kriminalne grupe koja je posredovala u prostituciji, a čiji članovi su uhapšeni 13. januara ove godine.

Pored njih dvojice optuženi su Miloš T. (37), Staša M. (28) i njena sestra Jelena M. (25), Dragana P. (45), Maja I. (28), Nemanja R. (38), Zoran J. (44), Nemanja S. (35), Srđan G. (49), Marko Ž. (61), Daniel K. (61), Radomir V. (32) i policajac Goras S. (45). Za optužene vođe kriminalne grupe tužilaštvo traži da budu osuđeni minimum na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od po miliona dinara. Tužilaštvo predlaže da članovi ove organizovane kriminalne grupe budu osuđeni na zatvorske kazne od šest mjeseci do tri i po godine, kao i da u zavisnosti od uloge i zarade, novčano budu kažnjeni od 200.000 dinara do pola miliona dinara.

Tokom istrage policija je došla do informacije da je među klijentima u jednom hotelu bio i državljanin Gane, koji je za seksualni odnos platio 150 evra

Ova grupa se tereti da je od sredine marta 2019. godine do polovine prošlog novembra, na području Beograda, ali i drugih gradova Srbije i regiona, u iznajmljenim luksuznim stanovima organizovala pružanje seksualnih usluga za veći broj klijenata. U istrazi je, između ostalog, utvrđeno da su optuženi organizatori kriminalne grupe, 19. maja prošle godine, dvije djevojke poslali u jedan beogradski hotel, gdje su one pružale seksualne usluge dvojici albanskih državljana. Staša M., sekretarica, koja je sa klijentima ugovorila vrijeme i mjesto sastanka, o toku posla je obavještavala Miloša T. koji je djevojkama davao naloge kako da izbjegnu legitimisanje na recepciji hotela. Koliko su za pružene seksualne usluge djevojke naplatile od klijenata iz Albanije, nije ustanovljeno, ali je utvrđeno da je Staša M. zaradila 45 evra, dok su suorganizatori pribavili čak 1.150 evra.

Šefovi su, kako je utvrđeno u istrazi, u svoje džepove stavili čak 4.000 evra za angažovanje tri devojke na Zlatiboru. Za to radno angažovanje djevojke su dobile po 800 evra, dok je vozač Nemanja S. za vožnju od prestonice do planinske ljepotice i nazad zaradio 220 evra. Istom sumom nagrađen je vozač za prebacivanje četiri djevojke u Bajinu Baštu, od kojih je svaka u gradu na obali Drine zaradila 400 evra, a Darko T. 850 evra, dok je Saša G. postao bogatiji za čak 3.200 evra. Optuženi su djevojke slali u Suboticu, kao i u Banjaluku, gdje su za pružanjem seksualnih usluga zaradile po 400 evra, dok su oni za posredovanje podijelili 2.330 evra. Među klijentima u jednom beogradskom hotelu bio je i državljanin Gane, koji je za seksualni odnos platio 150 evra.

Interesantno je da je sredinom jula prošle godine policija zatekla tri djevojke kako čekaju klijente u stanu u Beogradu. Privedene su sudiji za prekršaje, koji ih je kaznio sa po 50.000 dinara, a jedan od šefova Saša G. im je odmah angažovao branioca i obezbjedio novac za plaćanje kazni da ne bi bile upućene u zatvor, čime bi posao trpio. Istovremeno su “zatvorili” taj stan, tačnije izvjesno vrijeme djevojke nisu u njemu mušterijama pružale seksualne usluge, piše Blic.

Koristile nadimke

Optuženi su djevojkama nudili polovinu zarade od ugovorenog iznosa za pružanje seksualnih usluga. Mušterije su mahom primale u stanovima u prestonici, od kojih je većina bila u Novom Beogradu, ali su radile i na Dorćolu i Vračaru. Stanovi u kojima su pružale seksualne usluge bili su iznajmljeni.

Nijedna od djevojaka klijentima se nije predstavljala svojim imenom, a pseudonimi koje su koristile bili su Ksenija, Maja, Ema, Dijana, Tajči, Anja, Mila, Ena, Lana, Andrea, Majda, Ines, Teodora, Sonja, Tijana, Dorotea…

Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks