Dobojlija došao na protest da brani Dodika, ali nije siguran od koga i zbog čega??


Dobojlija došao na protest da brani Dodika, ali nije siguran od koga i zbog čega??

Dobojlije, pristalice SNSD-a koje su izašle na proteste u znak podrške Miloradu Dodiku, polako se vraćaju kućama. Pitali smo starije građane zbog čega su došli na proteste. Jedan očito nije bio dobro upućen za šta je Dodik optužen.

“Tu sam za našeg predsjednika, podrška. Nakon skupa mislim da će biti pobjeda naša”, rekao je jedan stariji Dobojlila.

Drugi poručuje da su tu da “odbrane Dodika jer boljeg čovjeka nema”.

Na pitanje od koga da ga odbrane i ko ga napada, odgovara: “Oni što ga napadaju, optužuju. Zašto mu optužnicu prave? On nije učestvovao u ratu, kako može biit zločinac?”

Smatra da bi Dodiku trebali suditi sudovi u Republici Srpskoj.

Podsjetimo, na skupu u Doboju prisustvovala je i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović koja je poručila kako je “ovo samo generalna proba“.

Izvor: n1info.ba

Cvijanović u Doboju zaprijetila: Ovo je samo generalna proba…

Na skupu u Doboju stigli su članica Predsjedništva Bih Željka Cvijanović, protparol SNSD Radovan Kovačević, ministar finansija BiH Srđan Amidžić te poslanici u PSBiH i NSRS. SNSD ima jaku infrastrukturu u Doboju pa ne čudi što je na skupu više hiljada pristalica. S protesta je poručeno: "Ovdje se Dodik pita".

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a kazao je kako mu je drago da se na potpuno miran i kutluran način protestuju u RS, za razliku od Sarajeva gdje “ni 30 Srba nije moglo dobiti dozovlu da iskaže mišljenje”.

Naveo je kako je ovo “progon Srba”.

“Ne zaboravljamo da je u BiH došao stranac koji nema legitimite i podiže optužnice protiv predsjednika RS i direktora Službenog glasnika RS jer rade svoj posao i ne odustaju da po stranom diktatu dignu ruke od RS nego odlučno, dostojanstveno štite interese RS”, rekao je Kovačević.

Poručio je kako “granica postoji”.

Cvijanović je istakla kako je ponosna što se narod okupio “jer zna da treba da brani institucije RS i Republiku Srpsku”.

“Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave da nas maltretiraju, a maltertiraju nas onda kada ne dozvoljavaju da Skupština i predsjednik obavljaju svoj posao. Predsjednik RS sada treba da odgovara za nepostojeće krivično djelo koje je kreirao nepostojeći visoki predstavnik. Dosta nam je više te nepravde s kojom živimo sve godine”, rekla je Cvijanović.

Navela je kako je sigurna da će “RS pobijediti”.

Opširnije o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Foto naslovna: N1
Izvor: n1info.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter