Dodik nije dao 400.000 KM narodnih para lovcima, već svom slugi Miniću - HDZ-ovac Perkunić na listi SNSD

Dodik nije dao 400.000 KM narodnih para lovcima, već svom slugi Miniću - HDZ-ovac Perkunić na listi SNSD

Dodik nije dao 400.000 KM narodnih para lovcima, već svom slugi Miniću za prljave poslove u kampanji u Posavini; HDZ-ovac Perkunić na listi Sekte u IJ 6; Minić moli glasove za Dodika, dok Cvijanovićku i ne pominje

1. Milorad Dodik nastavlja da zloupotrebljava budžetska sredstva, dajući ih kao da su njegovo vlasništvo.

Tako je Lovačkom savezu RS, 03.09., na skupu u Crnjelovu kod Bijeljine, obećao 400.000 KM. 

Lovci od tih para neće ništa uloviti, jer njima nisu ni namijenjene, već za kampanju i pokušaj kupovine glasova u Posavini i Semberiji.

Predsjednik Lovačkog saveza je sluga Dodikovih Savo Minić, tako da je tih 400.000 KM obećano za nezakonite izborne aktivnosti. 

2. Minić je član Glavnog izbornog štaba SNSD-a koji više liči na Grupu Narikača, nego na tijelo spremno da sprovede kampanju. U tom štabu su svakodnevni sukobi, ali o tome šire uskoro.

3. Savo Minić, bivši je načelnik Šamca i aktuelni direktor kriminalne firme "Kaldera”, pokušava u Posavini da kupi glasove, što je bacanje para.


Foto: Savo Minić

4. Minića je, kao i Sektu kojoj pripada, u tom dijelu Republike Srpske potpuno zatro Đorđe Milićević, aktuelni načelnik Šamca i jedan od najperspektivnijih kadrova SDS-a.


Foto: Đorđe Milićević

5. Minić je, svojevremeno, bio načelnik te opštine i ostavio je iza sebe milionske dugove, ali je, u skladu sa Sektaškim “zakonima” otimačine, sebi prigrabio ogromnu kuću, vrijednu tri miliona KM. Plus nekretnine u Banjaluci i izvan BiH.

Sve to “zaradio” je nakon istorijskih poplava 2014. godine, pa nema dileme gdje je pomoć za poplavljene otišla.

6. Minić je jedan od najdražih sluga Milorada i Igora Dodika, prevejanih kriminalaca, duboko upetljanih i u trgovinu u narkoticima, a strah podanika da ne izgubi svoje mjesto pod njihovim stolom, odakle mu bacaju mrvice.

Trenutno je angažovan na prevarama u projektu nabavke poijoprivrednih mašina iz Mađarske.

7. Kako bi zadržao svoje mjesto kraj noge Dodika&Dodika, Minić je već 15 dana u “kampanji”, moli za svaki glas, nudi novac, ali ne ide. 

8. Interesantno je da traži glasove isključivo za Dodika, dok Željke Cvijanović nema u njegovim planovima.

9. U nemogućnosti da ostvari ikakav značajniji rezultat za Dodika, okrenuo se HDZ-u čije lokalno članstvo moli da glasovi Hrvata iz inostranstva budu za Dodika.

Do koje mjere je podaništvo Sekte spram HDZ-a otišlo svjedoči i podatak da se na listi Crvene Sekte u izbornoj jedinici 6 nalazi HDZ-ovac Mijo Perkunić (redni broj 12), šef HDZ-a iz Pelagićeva.

10. Perkunić je samo jedan u nizu dokaza da je Sekta potpuno podređena HDZ-u BiH i da lažne “Velike patriote” dojučerašnjeg poslanika iz koalicije “Zajedno za BiH” stavljaju na listu.

On je poznat po tome što je prije dvije godine u vreći donio 100.000 KM kojima je platio pobjedu aktuelnog načelnika Pelagićeva  Slavka Tešića.

Zahvaljujući tome, jedino u toj mikro opštini Sekta ima načelnika, 

11. Nakon izbora, Perkunić je nagrađen za uspješno obavljen zadatak, te je na račun njegovog privatnog Udruženja Hrvata Odlukama Vlade RS uplaćeno dva puta po 50.000 KM.

Hrvati iz Pelagićeva malo šta su vidjeli od tog novca i “pomoći”, a, nema dileme, da je Perkunić itekako profitirao. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter