Dodikov frend Rašid Serdarov zaprijetio Dodikovoj -ruskoj vezi- Dušku Peroviću da će mu -doći glave- ako mu ne vrate pare

Dodikov frend Rašid Serdarov zaprijetio Dodikovoj -ruskoj vezi- Dušku Peroviću da će mu -doći glave- ako mu ne vrate pare

Elektroprivreda Republike Srpske treba da "olakša" vlasniku „Comsar Energy" Rašidu Serdarovu odlazak iz Republike Srpske tako što će od njega narodnim novcima da otkupi koncesije vrijedne 180 miliona KM za nikad izgrađenu termoelektranu u Ugljeviku, hidroelektranu u Rudom i nepokrenut rudnik uglja. . .

Kako BN saznaje, Elektroprivreda je primorana da od ruskog biznismena otkupi koncesije kako bi pojedinci umiješani u ko zna kakve poslove "spasili glavu".

Jedan od njih je , kako tvrdi naš izvor, šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović, kome je Serdarov zaprijetio da će mu "doći glave" ukoliko mu se pare ne vrate odnosno te koncesije ne otkupi Vlada Republike Srpske.

Očito su u pitanju neraščišćeni odnosi koje Perović ima sa Serdarovim.

Poznate su i veze Perovića sa Miloradom Dodikom, kome je često domaćin u Rusiji i kome održava ruske veze.

Zato i nije čudo što je Vlada, odnosno Elektroprivreda dobila obavezu da plati 180 miliona koncesije, koje je ranijih godina ustupila Serdarovu za razne i nikad ostvarene projekte o gradnji termoelektrana i hidroelektrana u Republici Srpskoj...

Nije ovo jedini slučaj u koji je posljednjih dana umiješan Perović, koga Dodik svjesno trpi, iako mu, kako tvrde naši izvori, on odavno smeta, ali iz "kola" u koje se Dodik uhvatio, više nije lako izaći!?

Perović je nedavno, prema tom izvoru, posredovao i na sastanku koji je održan u ugostiteljskom objektu "Kej", gdje je bio Kurdajsev iz "Zarubežnjefta"i Milorad Dodik. Da se radilo o tajnim razgovorima i nedostatku povjerenja potvrđuje i to da tom sastanku nije dozvoljeno prisustvo zvaničnom prevodiocu iz ruske firme "Optima".

Taj sastanak održan je samo noć uoči potpisivanja ugovora u Slavonskom Brodu o gasifikaciji Rafinerije nafte u Brodu, što je,navodno, preduslov za smanjenje nivoa zagađenja vazduha s obje strane granice,.

Snabdjevanje prirodnim plinom Rafinerije nafte Brod obavljaće snabdjevač "Crodux plin", direktnim priključenjem na gasni transportni sistem Hrvatske. 

 

Izvor: TV BN