Dok agencije za koje je Tegeltija nadležan zabranjuju ulaske državljanima Srbije u BiH, od njega ni traga, ni glasa


Dok agencije za koje je Tegeltija nadležan zabranjuju ulaske državljanima Srbije u BiH, od njega ni traga, ni glasa

Ukazala se fotelja, Tegeltija se budi iz zimskog sna. "Čim se ukazala nova fotelja, ukazao se i Tegeltija!", kazao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović komentarišući izjavu predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije da dosadašnji direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva Aleksandar Zolak ne zaslužuje novi mandat na čelu te institucije. 

- Zabrinuli smo se za predsjedavajućeg, jer dok agencije za koje je nadležan zabranjuju ulaske državljanima Srbije u BiH, od njega ni traga, ni glasa.

Nije mu nešto palo na pamet da se miješa u svoj posao ni kada su cijene počele da divljaju, a ne daj Bože da predloži neko rješenje, bar neku konkretnu mjeru, ako je na zakone zaboravio, kao ni da se tokom pandemije korone potrudi da se hitno nabave vakcine, predlože mjere da se spasi privreda ili da se probudi dok njegova zamjenica Bisera niže uvrede na račun Srba i Srbije.

Taman kad smo pomislili da se njegov čitav mandat na čelu Savjeta ministara može nazvati „Tegeltija, čovjek kojeg nema“, otvori se pozicija, fotelja, kad eto i njega – rekao je Borenović.  

Borenović je istakao da niko nije očekivao da će Zolak dobiti podršku za novi mandat: 

- On je stručan i profesionalan čovjek, a takvi ne trebaju vlasti. Ali, evo za Tegeltiju radosti, koja ga je čak i probudila iz dugogodišnjeg sna. Sada samo ostaje da se koalicioni partneri dogovore kome će pripasti novi plijen, a ne sumnjam da imaju još „Kostadina“ na lageru – poručio je Borenović.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter