Dok se vlast RS bahati i vozi samo vozni park vrijedan desetine miliona KM, narod preživljava u bijedi (Video)


Dok se vlast RS bahati i vozi samo vozni park vrijedan desetine miliona KM, narod preživljava u bijedi (Video)

Potresna reportaža o braći Vuković iz Slatine koji žive sami u trošnoj kući bez prozora i uslova za život dostojan čovjeka.

Na poziv njihovog kuma, sina poginulih borca Vojske Republike Srpske Draška Gligića, juče sam posjetio braću Bogdana i Slavka Vuković u njihovom skromnim domu, trošnoj staroj kućici u selu Gornji Kadinjani kod Slatine, opština Laktaši. Teško je riječima opisati i dočarati ubogo siromaštvo i bijedu u kojoj žive braća, stariji bolesni Slavko koji ima 83 godine, i koji je nepokretan, i mlađi Bogdan koji je nekoliko godina mlađi i koji se stara o starijem bratu.

Stara trošna kuća, bez prozora i otvora, sa šupljim krovom i propalim podovima je puna vlage i potpuno neuslovna za život i boravak ljudi. Sami, zaboravljeni i ostavljeni od svih, braća Vuković nekako preživljavaju dan za danom, od oko 300 maraka socijalne pomoći.

Oko njihove trošne kuće napravljeno je u Slatini na desetine luksuznih vikendica i kuća, a oni se nadaju da će društvo da im obezbjedi neki suv kontejner ili najmanju montažnu kuću sa kupatilom i mokrim čvorom, kako poznu starost ne bi proveli u kućici u kojoj je pitanje samo dana kada će se urušiti.

Mnogo je tužnih sudbina oko nas, ljudi koji nemaju uslove za život dostojan čovjeka, koje je država i društvo zaboravilo. Svi koji žele pomoći ovim starcima da dane prežive a da nisu gladni i žedni, mogu uplatiti novac na žiro račun Bogdan Vuković.

Pogledajte u video prilogu polučasovnu tužnu priču o siromaštvu braće Vuković iz sela Gornji Kadinjani u Slatini kod Laktaša.

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter