Dok su se jedni veselili drugi su -štimali- izbornu volju: PDP I SDS traže ponavljanje glasanja


Dok su se jedni veselili drugi su -štimali- izbornu volju: PDP I SDS traže ponavljanje glasanja

PDP  će tražiti ponavljanje izbora za nivo predsjednika RS, rekli su danas u ovoj stranci. Oni ne prihvataju poraz Jelene Trivić i tvrde da se u izbornoj noći desilo nekoliko čudnih stvari. SDS traži ponavljanje glasanja u Doboju.

U PDP ne priznaju poraz Jelene Trivić. Tvrde da je ona imala nedostižnu prednost i da su odjednom počeli da stižu čudni rezultati sa biračkih mjesta. Na nekim biračkim mjestima Trivić nije dobila ni jedan glas što je nemoguće, smatraju u ovoj stranci. Kažu i da je nevjerovatno da ima 30 000 nevažećih listića. Nevjerovatno je, navode i da je odjednom Dodik u Doboju pobijedio sa 10 000 glasova dok je cijelo vrijeme trka bila izjednačena u tom gradu. Prigovore će podnijeti CIK-u. Najavili su i podnošenje krivičnih prijava. Prema zvaničnim podacima Milorad Dodik ima prednost od oko 30 000 glasova u odnosu na Jelenu Trivić.

U SDS-u traže ponavljanje glasanja u Doboju i u još nekum lokalnim zajednicama. Tvrde da je bilo neregularnosti u biračkim odborima kao i da su u Doboju, Zvorniku, Prijedoru i Čelincu na velikom broju biračkih mjesta prepravljani zapisnici.

Foto naslovna: Gerila.info/Pres konferencija PDP-a/Ne priznajemo Dodikovu pobjedu
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter