Đoković pomeo Hačanova za polufinale Dubaija i ostanak na prvom mjestu

Đoković pomeo Hačanova za polufinale Dubaija i ostanak na prvom mjestu

To je dominacija najboljeg tenisera svijeta. Srpski as plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je večeras počistio sa terena Karena Hačanova – 2:0. Od dolaska u Emirate Đoković je podesio dominantni mod.

Protiv Žairija i Kolbšrajbera bilo mu je potrebno manje od sat vremena da završi posao. Slično se proveo i odlični Rus. Međutim, Đoković ga je pošteno izmaltretirao, jer je najboljem teniseru svijeta sve polazilo za rukom. Dovoljno da zabilježi 16. pobjedu u ovoj godini.

Vidjeli smo strašne drop šot udarce, sigurne servise, brutalne paralele i školske volej udarce. Povremeno je Đoković plesao na terenu, lako dolazio do brejk prilika, pa je Hačanov morao da pruži ruku jednostavno boljem. Gledajući šta je i kako pokazao Đoković u Emiratima ovog februara u polufinalu se ne piše dobrom boljem iz susreta Monfis-Gaske.

Loptica je od početka meča počela da sluša Novaka Đokovića. Ili se najbolji teniser svijeta svojski trudio da tako bude. Služio je servis srpskog asa, koji je arsenalom ofanzivnog oružja lako čitao kretnje ruskog tenisera. Hačanov je brzo počeo da polaže oružje, poslije početnih 1:1.

Već u četvrtom gemu vidjeli smo Đokovića u punom sjaju. Odličnim ritern udarcima Srbin je terao Hačanova na greške. Uspavao se Rus, što je bilo dovoljno Novaku da dođe do prve opipljive prednosti. Već u tom trenutku djelovalo je da je Rus psihički potonuo.

Đoković je radio šta je i kako htio. Gemove na svoje servise dobijao je bez izgubljenog gema. Imao je u tom intervalu meča Đoković 14 vezanih poena. Dovoljno da povede 5:1.

Imao je luksuz Novak Đoković da propusti prvu brejk loptu u drugom setu. Nakrcan samopouzdanjem znao je da nova prilika mora da mu se ukaže. Tako je i bilo. Savršenom igrom Đoković je stigao do prednosti od 3:1. Znalo se u tom trenutku da Hačanovu nema spasa.

Izvor: mozzartsport.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks