Đoković u četvrtfinalu Rima

Đoković u četvrtfinalu Rima

Đoković – Ramos-Vinjolas 2:0 (6:1, 7:5). Novak Đoković je savladao Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu. Naredni rival je Japanac Kei Nišikori.

Novak je pokazao da mu je forma u usponu, ličio je na onog „starog". Izveo je nekoliko „nemogućih" poteza, pogađao uglove terena, a i servis ga je bolje služio. Lakše nego što se očekivao slomio je otpor Španca. Nešto veća borba viđena je u drugom setu, protivnik je uspeo da vrati brejk, ipak, večeras raspoloženi Đoković ponovo oduzima servis protivniku, a potom stavlja tačku na ovaj meč.

Novak je fantastično ušao u meč, nakon osvojenog svog servisa oduzima servis protivniku i dolazi do ranog brejka. Nastavio je naš teniser u istom ritmu, kontrolisao je rezultat i u šestom gemu ponovo stigao do brejka.

Jedinu brejk šansu u setu Španac je imao u poslednjem gemu, ipak Novak nije dozvolio da se set produži i rešava ga u svoju korist sa 6:1.

Borba se rasplamsala u drugom setu. Novak je u trećem gemu propustio šansu za brejk. Španac je pretio, ali je naš teniser uspevao da odbije napade protivnika. Novu brejk šansu Đoković je iskoristio u petom gemu kada je poveo sa 3:2. Potom je meč ušao u mirniju fazu gde su oba tenisera bila sigurna na svoj servis.

Novak je imao priliku da sevisom reši meč, međutim Španac je uspeo da vrati brejk i produži meč, 5:5. Međutim, već u narednom gemu naš teniser ponovo osvaja servis protivnika, a potom je bio siguran i na svoj servis - 7:5 u drugom setu.


Izvor: RTS