-Domaćinski- Uprava policije Crne Gore za 8 guma izdvojila skoro 30 hiljada evra

-Domaćinski- Uprava policije Crne Gore za 8 guma izdvojila skoro 30 hiljada evra

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti”, četiri gume su naručene za blindirani “majbah”, a dva takva automobila koriste predsjednik Milo Đukanović i premijer Duško Marković

Uprava policije sklopila je ugovor sa firmom “Vujačić kompani” za kupovinu i postavljanje garniture zimskih guma za dva blindirana automobila “audi A8 LANG 6.0/06“ i “mercedes 600S”, koje su koštale 28.762 evra.

Ugovor o kupovini zaključen je 13. avgusta, a dobavljač je bio dužan da u roku od 30 dana u magacin UP u Zagoriču dostavi nove, neraspakovane gume. Dobavljač je, prema detaljima iz tenderskog ugovora, dužan i da u prisustvu policije i radnika Auto-centra UP postavi gume na skupocjenim automobilima.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti”, četiri gume su naručene za blindirani “majbah”, a dva takva automobila koriste predsjednik Milo Đukanović i premijer Duško Marković.

Iz UP su odgovorili da je Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata, prema nadležnoj službi, uputio zahtjev za nabavku osam zimskih pneumatika za specijalna blind vozila, navode Vijesti.

„Ova vozila se koriste za potrebe eskortnog obezbjeđenja domaćih a po potrebi i stranih štićenih ličnosti koje se obezbjeđuju na osnovu Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije. Pneumatici su namijenjeni vozilima starije proizvodnje“, piše u odgovoru.
 
Štićene ličnosti su, osim predsjednika i premijera, prvi čovjek parlamenta Ivan Brajović, VDT Ivica Stanković, GST Milivoje Katnić, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministar pravde Zoran Pažin, prvi policajac Veselin Veljović i ministar MUP-a Mevludin Nuhodžić…

Osim za novije automobile, policija je “obula” i starija i patrolna vozila.

Taj posao je povjeren firmi “Vujačić kompani”, koja je dužna da za 46.403 evra u narednih godinu dana nabavi i zamijeni gume na policijskim automobilima.

Izvor: vijesti.me/vijesti.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks