Donijećemo i odluku o NATO savezu uz Dodikovo aminovanje - Neka je protiv, samo da potpisuje kao do sada

Donijećemo i odluku o NATO savezu uz Dodikovo aminovanje - Neka je protiv, samo da potpisuje kao do sada

"Nismo imali ni odluku o MAP-u, prije deset godina pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o Pregledu odbrane, pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o knjiženju vojne imovine pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o ANP/ Programu reformi pa smo je donijeli. Donijećemo i odluku o članstvu u  NATO-u. Dodik će ponovo u tome učestvovati...", rekao je Komšić.

Čini se da će ova julska subota proteći u medijskoj trakavici o NATO putu Bosne i Hercegovine, koju je "zakuhao" ruski ambasador u BiH Peter Ivancov, a aktivno se u istu uključili članovi Predsjedništva BiH i drugi politički akteri. 

Nakon Ivancovog da nema puta BiH u NATO, Komšić je odgovorio da se on ne smije miješati u unutrašnje odluke i da to nije njegova briga, dok je Bakir Izetbegović, lider SDA poručio da BiH ide ka NATO-u sviđalo se to ruskom ambasadoru ili ne. 

Vatru na ulje u svom stilu dolio je Milorad Dodik, očekivano stavši na stranu Ivancova uz poruku da BiH nema odluku o članstvu u NATO jer to RS neće.

Drugi krug ovog medijskog trilera na visokom političkom nivou otvorio je Komšić odgovorom Dodiku.

"Nismo imali ni odluku o MAP-u, prije deset godina pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o Pregledu odbrane, pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o knjiženju vojne imovine pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o ANP/ Programu reformi pa smo je donijeli. Donijeti ćemo i odluku o članstvu u  NATO-u. Dodik će ponovo u tome učestvovati. Neka intimno bude protiv NATO-a koliko hoće, samo neka kao i do sada potpisuje odluke", poručio je Komšić Dodiku.

Foto naslovna: Arhiva

Izvor: nap.ba (Patria)

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks