Dr Milan Blagojević za Infomedia Balkan: Cijela istina, a ne poluistine 


Dr Milan Blagojević za Infomedia Balkan: Cijela istina, a ne poluistine 

Ognjen Tadić u svojoj objavi na mreži Iks između ostalog kaže da se "od Sarajeva na EU putu traži da Bošnjaci ne djeluju protivustavno u Ustavnom sudu BiH".

Time Tadić iznosi poluistine, krajnje oportunistički frizirajući stvari.

A šta ćemo sa hrvatskim sudijama u Ustavnom sudu BiH, njih Tadić ni da spomene u svojoj objavi, iako su sve odluke o imovini, koja je od presudne važnosti za budućnost Republike Srpske, a koje odluke je kršenjem Ustava BiH donio taj sud, donijete i glasovima hrvatskih sudija u Ustavnom sudu BiH, a ne samo glasovima bošnjačkih i sudija stranaca.

Osim toga, od uspostavljanja Ustavnog suda BiH 1997. godine pa sve do danas, nikada nijedan hrvatski, a ni srpski sudija u Ustavnom sudu BiH, nije glasao da OHR nema pravo da Bosni i Hercegovini kao državi članici UN svoju volju nameće kao zakon. Nikada to nije učinio nijedan ne samo bošnjački ili inostrani sudija, nego ni hrvatski i srpski sudija u tom sudu.

To je, dakle, cijela istina, a ne ono što bi Tadić zbog svojih ličnih interesa da prećuti, da se ne bi zamjerio određenim moćnicima i trenutnom odnosu snaga i koaliciji SNSD-HDZ.

Za Infomedia Balkan
Dr Milan Blagojević, ugledni univerzitetski profesor i doktor pravnih nauka, bivši član Senata Republike Srpske i pravni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, sudija Okružnog suda u Banja Luci koji je odbio da primijeni Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, koji je nametnuo visoki predstavnik u BiH, što je prvi takav slučaj u BiH pravosuđu.

Foto naslovna: prijedor24h.net
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter