Drag mi je SDS al mi je istina draža i Divac je 2002. razbio SAD u Indijanapolisu al sad centra igra Jokić (Video)

Drag mi je SDS al mi je istina draža i Divac je 2002. razbio SAD u Indijanapolisu al sad centra igra Jokić (Video)

Sa ovim tekstom i video prilogom ću završiti komentarisanje kandidatura i dešavanja u opoziciji, al uvijek sam se trudio da budem glas naroda i govorim istinu, pa sam i ovog puta izazvao lavinu i kanonadu napada i niskih udaraca po meni jer sam ukazao na neke stvari sa kojima se ne slažem. Od 2008. godine, kada sam postao javna ličnost, snažno sam podržavao kandidata SDS-a za načelnika Trebinja Slobodana Šarabu, koji je sada u DRPOS-u, onda 2010. otkrivanjem skandala presudno uticao da u Bileći pobijedi kandidat opozicije Dragan Babić, koji je takođe prešao u NDP i vlast, i zbog toga sam istjeran iz škole gdje sam radio kao profesor, potom podržao u više navrata Ognjena Tadića, koji je sad Dodikov potrčko, 2016. kad me CIK BiH blokirao gurao Slavka Vučurevića, koji je takođe dio vlasti i mreže Luke Petrovića, Dragana Čavića i pokojnog Mića Mićića, i da ne nabrajam koliko sam kampanja odradio za ljude koji su bili „lideri opozicije“ a onda su prešli na drugu stranu.

NIKO nema kampanja, ožiljaka, udara i borbe sa režimom kao ja i moji saborci, i NIKO nema meni pravo da meni nešto spočitava jer sam se uvijek borio za druge i opštu stvar, da se skine zlo.

 

Drag mi je SDS al mi je istina draža. Tačno je da je Mirko Šarović pobijedio Dodika 2000. i 2002. godine, ali tada su Divac, Bodiroga, Gurović i Stojaković harali, razbili Amerikance 2002. u Indijanapolisu al sada Jokić, Kalinić i Bogdanović nose reprezentaciju Srbije, prošlo je 20 godina i jasno je da su se okolnosti promijenile i da narod na političkoj sceni vapi za novim mladim ljudima, poštujujući svačiji doprinos.

Prekrstario sam Srpsku, znam i osjećam puls naroda i smatram da nije korektno što čelnici SDS i PDP kažu da im neće decibeli i aplauz naroda na nekom skupu, komentari, pitanja i lajkovi određivati kandidata i poteze jer ako se želi podrška onda treba i poštovati volju naroda.

Nije sujeta niti narcisoidnost ako ne želim da prihvatim poniženja, kao ponudu predsednika SDS-a da ima za mene „dobro mjesto na listi u Hercegovini“, da umjesto na poslednjem mjestu, kao 2018. godine sada budem na trećem ili petom mjestu, i da se to što nisam bezobrazan, što nikada ništa ne tražim i ne uslovljavam već trčim svakom na prvi poziv da sam manje vrijedan i da se očekuje da uvijek uradim najopasnije stvari, a potom budem statista i stojim po strani dok će drugi o svemu da odlučuju.

Ako smo Jelena, Draško i ja bili prepoznati kao udarni trio, zašto uvijek jedini ja trebam biti po strani, i da li sam „narcis“ i „egoista“ ako tvrdim da nisam manje vrijedan i da budem statista koji će animirati narod, a drugi dobijati nominacije i funkcije jer je sigurno da niko nema borbe i kampanja u nogama, niti sam manje popularan i omiljen u narodu! Takođe oni koji tvrde da nemam uporište u članstvu SDS-a neka pogledaju snimak sa Petrovdana i prošlogodišnje proslave Slave SDS-a, gdje su bili članovi i svi funkcioneri SDS-a, pa neka vide ko je dobio najveći aplauz i ovacije, i sa kakvom su me toplinom dočekali SDS-ovci, jer članstvo cijeni iskrenu borbu bez stajanja i bez kompromisa!

 

Nije korektno da se od mene očekuje da stalno ćutim i da se borim bez predaha, a sa druge strane da se otvoreno i tajno pregovara u uvažava kao „partner“ Nenad Nešić, koji mjesecima vodi najprljaviju kampanju protiv mene i podnio je 17 tužbi, a da niko u opoziciji nije to osudio ili stao u zaštitu!

Da li je korektno da od velikog skupa u Banjaluci sa mnom gotovo niko nema nikakav kontakt, da se na mene gleda kao na najvećeg protivnika, i da se dovedem pred svršen čin, a onda od mene očekuje da se sa tim složim, po modelu zapada „uzmi ili ostavi“! Naravno da se osjećam odbačenim i izolovanim, da pojedinci očekuju da će me ponovo iskoristiti, i nije problem u meni već u narodu, koga ne smijem iznevjeriti i razočarati pristajući na trule kompromise.

Pogledajte video prilog, kojim za sada završavam komentarisanje kandidatura i odnosa u opoziciji, iako bi imao svašta da kažem al ću to uraditi kada dođe vrijeme, a oni koji su donijeli odluku da mene i Listu za pravdu i red marginalizuju, čelnici SDS-a i PDP-a, imaju na leđima svu odgovornost jer su sami donosili sve odluke, ignorišući cijelu godinu moja upozorenja.

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter